Fémkeretes üvegajtókat minden lakásba!
home dekor
2016.09.15. 12:48 I Otthon

Fémkeretes üvegajtókat minden lakásba!

A fémkeretes, osztott üvegajtók, amik úgy néznek ki, mintha ablakból lennének, tökéletesen alkalmasak arra, hogy az egyterű lakrészeket úgy válasszuk el, hogy ne vegyünk el a térből. Főleg a skandináv és rusztikus stílusú otthonokban mutat jól, de bármilyen modern stílushoz jól passzol.

A térelválasztás kérdése főleg az egyterű, nagy belmagasságú lakások berendezésénél merül fel. Az egyik legnépszerűbb trend a témában jelenleg az osztott fémkeretes üvegajtó, ami okkal népszerű: nincs olyan tér, amibe ne akarná az ember beletuszkolni, ha rákeres az interneten. 

ot_uvegajto_01.jpg

Kattints a képre!

A fémkeretes üvegajtóknak rengeteg variánsát használhatjuk: az üveg minősége, az ablakok elosztása és a nyílászárókkal is lehet játszadozni. Akár a nappaliból leválasztott hálószobához, konyhából leválasztott étkezőhöz, akár a fürdőszobához, akár a dolgozósarokhoz is alkalmas. A fémkeretes ajtó akkor lesz igazán szép, ha az üvegeket mértani pontossággal osztjuk el, tetszés szerint. Akár 20x20 centis blokkokban, akár nagyobb, téglalap alakú blokkokban, a lényeg, hogy üvegből legyen, és arányos legyen a lakás belmagasságával: kiemelje a lakás adottságát.

Azaz, nem muszáj, hogy a plafonig érjen, és az sem feltétel, hogy szinte télikertszerűen körbekerítsük vele a leválasztani kívánt területet. Ha nem akarunk elvenni a térből, de mégis elválasztanánk valamivel, a többszárnyú fémkeretes üvegajtókat vagy a tolóajtókat is érdemes megnézegetni a neten (interior windows névre keresve).

ot_uvegajto_osztott.jpgForrás: Pinterest

A fémkeretes osztott üvegajtók mint beltéri elválasztók, egyedi méretre készülnek, üvegesek, nyílászárókkal foglalkozó cégeket érdemes felkeresni. Biztos, hogy egyedi árajánlatot adnak, ami attól is függ, hogy tolóajtó lesz-e vagy kilinccsel nyitható, többszárnyú ajtó, vagy sem. Hogy az üveg hőszigetelt legyen, vagy biztonsági üveg. Ezt mind fontos átgondolni a funkciótól függően, mielőtt bárki belevág. 

Címkék: lakberendezés térelválasztás üvegajtó homedecor home dekor