Drágának tűnő, de olcsó DIY fali dekor tippek
home dekor
2016.09.12. 14:38 I Otthon

Drágának tűnő, de olcsó DIY fali dekor tippek

Újságpapírokat a hálószoba falára? Igen! És nemcsak az újságpapírokkal lehet megoldani, hogy egyedi, olcsó, de drágának tűnő fali dekorációnk legyen, hanem akár gyerekrajzokkal, gyümölcs mintájú tapétával vagy parafából készült mintákkal. A csináldmagad fali dekorációk olcsó, de drágának tűnő legjobbjait a Buzzfeed szedte össze.

ot_fal_03.png

Kattintson a képre a galériához!

Újságpapírokat, régi könyvek lapjait, borítóit laponként nem érdemes kidobni, mert laponként fel lehet használni fali dekorációnak. Akkor igazán szépek a papírok, ha mértani pontossággal kerülnek a falra, akár egymásra tologatva valamilyen alakban. A legegyszerűbb megoldás, ha nem közvetlenül a falra ragasztjuk, hanem egy, vagy több egymáshoz fűzött kartonpapírra ragasztgatjuk az újságpapírokat, és azt helyezzük fel a falra.

Az előszobában, de a nappaliban is jó megoldás, ha körülbelül 20 cm x 20 cm-es vagy 30 cm x 30cm-es tükrökkel pakoljuk tele a falat. Az Ikea jó megoldásokat kínál erre, a négydarabos ragasztóval ellátott tükör például csak 1690 Ft-ba kerül, ebből háromszor négy darabnyi tükör általában elég egy saroknyi falfelületre.

ot_fal_01.jpg

 Kattintson a képre a galériához!

Ha valaki igazán egyedi megoldásra vágyik, olyasmire, amit biztosan nem lát senki más otthonában, akkor nézzen körbe a gyerekek rajzai közt, vagy rajzoljon saját maga. A sima fehér tapétára vagy akár közvetlenül a falra krétával, speciális festékekkel, de még akár a klasszikus krumplinyomó technikával is lehe rajzolgatni. A gyerekszobában az is megoldható, hogy a színezőkönyvekből vett  bármelyik mintát valamelyik sarokban falnyi nagyságúra kinagyíttatjuk, és hagyjuk, hogy a gyerekek maguk színezzék ki színes ceruzákkal, tollakkal, filctollal, krétával.


A glamour kedvelőinek a geometrikus mintákat ajánljuk, ezek elegánsak, és kétségtelenül divatosak. A legegyszerűbb, ha a már meglévő falra ragasztószalaggal alakítjuk ki a kívánt mintát, majd festőhengerrel és színes falfestékkel lefestjük a falat. Száradás után amint eltávolítjuk a ragasztószalagot, láthatóvá válik a minta. Választhatunk háromszögeket, rombuszokat, négyzetet, vagy akár csak a csíkokat is, amik keresztül-kasul haladnak a falon.

ot_fal_02.jpg

 Kattintson a képre a galériához!

 Több mint 100 ezer ingatlan egy helyen (x)

Címkék: fal lakberendezés homedecor DIY home dekor