Öt tipp a romantikus hálóhoz
home dekor
2016.09.09. 13:04 I Otthon

Öt tipp a romantikus hálóhoz

A hálószoba a pihenés, a feltöltődés, a romantika, az intimitás helyszíne, ahol naponta minimum nyolc órát töltünk el - tehát a teljes napunk egyharmadát. Fontos, hogy a számunkra legkényelmesebb és legtermészetesebb anyagokból készült matracon, párnán, takarón és ágyneműhuzaton aludjunk, de az ágyon kívül akad még öt dolog, amire muszáj odafigyelni. Ha valaki nem érzi jól magát a hálószobájában, nézzen körbe, és csekkolja az alábbiakat a szobában, hátha megtalálja a várva várt megoldást.

1. Tökéletes függönyök

A sötétítőfüggönyök legalább annyira fontosak a hálószobában, mint a jó ágy, a függönyöknek köszönhetően lehetőség van bármeddig az ágyban maradni, nappal is. A teljes kikapcsolódáshoz, azaz a fénymentes, nyugodt alváshoz vastag anyagú függönyöket érdemes keresni. Lehet világos színű is, a lényeg, hogy kellően vastag legyen.

 2. Párnák, párnák és párnák

Összesen hat párna szükséges az ágyra, két nagy, amik az ágyvéghez legyenek állítva, két közepes méretű és két kicsi - tanácsolta Rebecca Cole lakberendező az Elle Decornak. A párnák mennyisége mellett a minőségre is oda kell figyelni.ot_haloszoba.jpgTovábbi képekért kattints a fotóra!

3. A kedvenc színeknek a hálószobában a helye

A falak színeiben, a tapéta mintáiban az ágyneműhuzatban, a szőnyegben, a kiegészítőkben legyen ott a kedvenc színünk. A hálószoba az a hely, amit először látunk reggel, amikor kinyitjuk a szemünket, ezért érdemes a kedvenc színnel telepakolni a hálószobát.

 4. Faltól falig szőnyeg

A puha szőnyeg, amire legelőször lépünk, miután felkeltünk, különösen az őszi-téli időszakban esik jól a talpnak. A lakberendezők azt tanácsolják, hogy a szőnyeg akkor tökéletes a hálóban, ha faltól falig van: ez lehet padlószőnyeg, vagy egy gyönyörű kilim szőnyeg is, ízlés kérdése.

ot_haloszoba_04.jpg

További képekért kattints a fotóra!

 5. Semmi technológia, de még könyvek se

A lakberendezők és a fengshui szakértők szerint nincs helye a hálószobákban a mobiltelefonoknak, a laptopnak, a tableteknek. Ez a hely a pihenés szentélye kell, hogy legyen, ezért az se engedhető meg, hogy a hálószoba egy sarkában legyen a dolgozószoba. Ha ép ésszel végiggondoljuk, senki nem szívesen ébred fel úgy, hogy az első, amit meglát, az a munkaállomása.

+1: Fények

A gyertyafénynél nincs romantikusabb a hálószobában, az erős, direkt fények helyett sok kicsi tompa fényt válasszunk, lehetőleg sárgás színekben - a fehér LED világítás felélénkít. Az egyéni ízlésnek csak a fantázia szabhat határt.

ot_haloszoba_2.jpg

További képekért kattints a fotóra!

Kiadó lakások családoknak

Címkék: lakberendezés hálószoba homedecor home dekor