Lakótárssal vagy egyedül?
tippek-trükkök
2016.09.09. 15:06 I csorbazs

Lakótárssal vagy egyedül?

Amikor az ember lakást szeretne bérelni az első és legfontosabb kérdés, hogy egyedül vagy lakótárssal érdemes költözni. Ha valaki a város központjához közel szeretne élni, de erre rezsivel együtt 100 ezer forint alatti összeget tud szánni, akkor vagy nagy szerencséje van és egy ismerős lakásába bekuckózhat kedvezményes áron, vagy pedig a kérdés eldőlt, keresni kell egy bérlőtársat. 

Abban az esetben, ha a büdzsé valamivel bőségesebb, már mérlegelni lehet az együttlakás kérdését. Ez, természetesen ízlés dolga, nem árt azonban számba venni az érveket is!

Miért lakj egyedül?

Kényelmes

Az egyik legfontosabb szempont, hogy egyedül élni igencsak kényelmes dolog. Nem kell máshoz igazítani az időbeosztásodat, nem kell egyezkedni, hogy ki foglalja be először a fürdőszobát. Ha ahhoz van kedved, akkor hallgathatsz hangosan zenét vagy akár irtó szagos dolgot is főzhetsz, senki nem fog szólni a hangerő vagy a szagok miatt.

Nem kell mással osztozkodni

A közös háztartás bizony konfliktusforrás lehet. Persze, lehet szeparálni, "ez az én polcom, ez a te polcod" alapon, de idővel úgyis rájöttök, hogy sokkal kifizetődőbb, ha az alapdolgok közösek. Miért vennétek kétszer 1 liter tejet, ha úgysem fogy el, mielőtt megromlana. Onnantól viszont, hogy valami közös, kezdődhetnek a gondok: "miért nem vettél, ha láttad, hogy elfogyott?", "miért nem dobtad ki, ha láttad, hogy megromlott" és még folytathatnánk a sort.

Nem függesz mástól

A lakbér és számlafizetés egy igen érzékeny pont. Előfordulhat, hogy te rendesen fizetsz mindent, amit kell, a lakótársad azonban sokkal "rugalmasabban" kezeli ezt a kérdést. Ilyenkor persze nem tudsz mást tenni, mint jelzed a lakástulajdonosnak a problémát.

Bármikor hívhatsz vendégeket

Néhány napot nálad töltene egy barátod? Nem kell egyeztetned senkivel ezzel kapcsolatban, hiszen azt hívsz oda a lakásodra, akit csak akarsz!

Ha győztek az egyedül lakás melletti érvek, akkor íme néhány ajánlat, amik kényelmesek lehetnek 1 ember számára!   

Otthonos lakás a VII. kerületben 

Részletekért kattints a fotóra!nyar_utca_kiado_lakas.jpg

 

VII. kerületi lakás jóval ár alatt

Részletekért kattints a fotóra!peterdy_utca_kiado_lakas.jpg

 

Miért lakj lakótárssal?

Olcsóbb

Kétségtelen, hogy lakótárssal bérelni sokkal kifizetődőbb, mint egyedül. Megoszlik a bérleti díj, a közös költség és a rezsi is, ami komoly segítség lehet anyagi szempontból. Íme egy térkép a kiadó lakások egy szobájára számított átlagárakról!

kiado_szoba_ar.jpg

 

Nem lesz olyan unalmas az élet

Aki valaha lakott már jó barátjával együtt, az tudja, hogy a közös főzések, borozgatások, filmnézések felejthetetlen élmények maradnak. Ha 3-4-en költöztök össze biztos lehetsz benne, hogy soha nem fogtok unatkozni, hiszen mindig lesz valami történés, amiben érdemes részt venni! Lényeges persze, hogy egy szobában vagy külön laktok-e! Utóbbi sokkal szerencsésebb, hiszen így a privát tered is megmaradhat, a te kis "világod", ahova igény esetén visszavonulhatsz! 

Kérhetsz segítséget is

Ha egyetemista vagy, akkor szerencsés lehet, ha évfolyamtársakkal, csoporttársakkal, esetleg felsőbb évesekkel költözöl össze. Ők ugyanis nagyon sokat segíthetnek, ha esetleg elakadsz a tanulásban vagy nehezebben megy a vizsgára készülés.

Megoszlik a házimunka

Egyedül élni nem egyszerű dolog, hiszen minden a te nyakadban szakad. Főzés, mosás, takarítás. Ezek lesznek a dolgok, amik a szabadidőd egy részét kitöltik majd. Ha viszont van lakótársad és jóban vagytok, akkor megoszlanak ezek a feladatok és sokkal gyorsabban a "kötelezettségek" végére érhettek.  

Ha győztek a lakótárssal lakás melletti érvek, akkor íme néhány ajánlat, amik kényelmesek lehetnek több ember számára is!

3 hálós a Lónyay utcában

Részletekért kattints a fotóra!lonyay_utca_kiado_lakas.jpg

 

Irodából lakás 

Részletekért kattints a fotóra!rakoczi_ut_kiado_lakas.jpg

 Több mint 100 ezer ingatlan egy helyen (x)

 

Címkék: kiadó Budapest tippek-trükkök