Egy hírhedt lakótelep, ami ma már nem veszélyesebb, mint bármelyik másik Budapesten
négyzetméter
2016.09.08. 13:15 I galerika

Egy hírhedt lakótelep, ami ma már nem veszélyesebb, mint bármelyik másik Budapesten

A XVIII. kerületi Havanna lakótelep nem éppen a jó híréről nevezetes, a 70-es, 80-as években ugyanis Budapest egyik legveszélyesebb környékeként tartották számon. A 90-es évektől azonban elkezdték pótolni a korábban elmaradt beruházásokat, elkezdték szépíteni a környezetet, térfigyelő kamerarendszert telepítettek, majd a panelprogramhoz is egyre több ház csatlakozott, így az itt élők elmondása szerint a Havanna, ma már semmivel sem rosszabb, mint bármelyik másik lakótelep.

De lássuk, mi alapozta meg a lakótelep rossz hírnevét. Az első világháború előtt még Lipták Pál gyárai álltak a területen, melyek 1916-tól átálltak hadfelszerelési cikkek gyártására, majd ide építették a Magyar Lőszergyár Rt. telepét is. A Tanácsköztársaság bukása után a lőszergyártó részleget leszerelték és az épületeket, műhelyeket szoba-konyhás szükséglakásokká alakították át az áttelepülők, a hadirokkantak és a szegények részére. Az új városrész az Állami lakótelep nevet kapta és fallal vették körül. Helyén 1977-ben kezdték el építeni a Havanna lakótelepet, ahol 10-11 emeletes házakban 34-72 négyzetméteres lakások kaptak helyet.

A Havanna lakótelep rossz híre vélhetően annak köszönhető, hogy a lakónépesség nagy sűrűsége, kor, végzettség és etnikum szerinti összetétele sokkal rosszabb volt a fővárosi átlagnál, ami bűnözéshez vezetett. A 90-es évek fejlesztéseinek hatására azonban a lakótelep folyamatosan szépül, lakóinak jelentős része lecserélődött, akik ma már vigyáznak környezetük tisztaságára, nagyon jó a lakótelep intézményi ellátottsága, és a KÖKI megújulása óta a közlekedési feltételek is kedvezőbbek.

Bár a zöld felületek hiányából fakadóan még mindig nem tartozik a kifejezetten családbarát környékek közé, a 8,3-as intézményi index bizonyítja, hogy a Havanna egyre inkább keresett a kisgyermekes családok körében. Nézzük, milyen lakásokat találhat, aki itt keres ingatlant!

 

Fiatalos, felújított másfél szobás lakás

Panelprogramos házban található ez a 8. emeleti lakás, mely 2014-ben teljes körű felújításon esett át. A lakás egy fiatal pár részére éppen ideális, fűtése pedig házközponti, egyedi méréssel, így rezsije is igen kedvező.

havanna-panelek1.jpg

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

 

Nappali + 2 hálószobás lakás egy panelprogram előtt álló házban

A 2. emeleten helyezkedik el ez az 59 négyzetméteres lakás, mely fiatalos berendezésével és remek elosztásával ideális lehet egy kisgyermekes család részére.

havanna-panelek2.jpg

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

 

Frissen felújított lakás, barátságos színekkel

Akár azonnal költözhető, ez a 60 négyzetméteres két és fél szobás lakás, mely nemrég esett át komplett gépészeti és esztétikai felújításon. A felújítás során a falakat pasztellszínekkel festették le, s mivel a lakás üresen áll, így tisztasági festés nélkül is azonnal költözhető.

havanna-panelek3.jpg

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

 

1 + 2 félszobás, felújított lakás a kertváros szomszédságában

A kertváros szomszédságában elhelyezkedő panelház 7. emeletén található ez az 59 négyzetméteres lakás, melynek ablakai, gyönyörű panorámát nyújtanak. A felújított lakás új burkolatokat kapott, és a társasház is rendezett, jó állapotú.

havanna-panelek4.jpg

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

 

Két szoba hallos, erkélyes lakás

Fiatalok számára ideális ez az 53 négyzetméteres, felújított lakás, mely gyönyörű konyhával és fürdőszobával várja új lakóit. Az erkélyes lakásban a nyílászárók cseréje megtörtént és biztonsági bejárati ajtóval, valamint klímával is rendelkezik.

havanna-panelek5.jpg

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

 

Ha fontos a biztonság - Bűnözési térkép (X)

Címkék: panel bűnözés négyzetméter eladó lakás csbki