Itt az újabb őrület Dubaiban: esőerdő a luxushotelben
négyzetméter
2016.09.06. 10:14 I MeNa

Itt az újabb őrület Dubaiban: esőerdő a luxushotelben

Pont ez hiányzott az ínyenceknek: Dubaiban hamarosan hatalmas esőerdőben sétálhatnak az emberek. Nem is akár hol, hanem egy felhőkarcolóban.

Megint egy „világelsőt” produkál nekünk Dubai. A sok hihetetlen, extravagáns mega projekt után itt van egy igazi ínyenc falat: esőerdő lesz az egyik új felhőkarcolóban, amely egyébként főleg hotelként működik majd.

dubai_esoerdos_hotel_1.jpg

forrás: cnn.com

A CNN beszámolója szerint a Hilton csoporthoz tartozó egyik szállodában, 2018 tavaszától, hét ezer négyzetméteren sétálgathatnak a vendégek a trópusi körülmények között. Mivel nem tengerparti az építési telek, az építtető azt kérte a tervezőktől, hogy, valami olyan extrát találjanak ki, amit egész évben látogathatnak a hotelben megszállók és a komplexumhoz szorosan kötődő lakótorony lakói. Így jött az ötlet.

dubai_esoerdos_hotel_2.jpg

forrás: cnn.com

A mesterséges esőerdőt a hotel és a lakótorony közötti összekötő épületrész tetején helyezik el.Hatalmas vízesések, homok nélküli strand, különféle kalandjátékok, patakok és források és persze óriási, dús növényzet várja az érdeklődőket. Lesz egy Jurassic parkra emlékeztető körzet is.

dubai_esoerdos_hotel_3.jpg

forrás: cnn.com

Az egyik tervező elárulta, hogy a sok meghökkentő technikai megoldás között lesz egy olyan is, amelyik szinte tökéletesen szimulál egy minket körbe vevő vízesést anélkül, hogy egy csepp víz is esne ránk.

dubai_esoerdos_hotel_6.jpg

forrás: cnn.com

Mindent a rendkívül fejlett érzékelő rendszer végez el, biztosítva, hogy mindig csak ott „essen”, ahol éppen embert észlel. A légkondicionálók által kibocsátott vizet összegyűjtik és újrahasznosítják, ebből lesz az esőerdők párája.

 

Címkék: hotel esőerdő légkondicionáló négyzetméter Dubai Jurassic park