Fekete fal, fekete mennyezet, minden legyen fekete?
home dekor
2016.09.01. 13:56 I horvathandrea

Fekete fal, fekete mennyezet, minden legyen fekete?

A sötét színektől egyáltalán nem kell félni ha a lakberendezésről van szó. A fekete szín egy kissé mágikus hatást ad az otthonoknak, kifinomult, megnyerő és stílusos lehet minden évszakban. Ha például túl unalmasan néz ki a bejárati ajtó, akkor a magas fényű fekete festék sokat dobna rajta. 

Kiegészítőként cseréljünk le minden alkatrész réz színűre, és lehetőleg a fémes elemek is csillogjanak az ajtón akárcsak a festék. A postaláda vagy az ablakot takaró rolók is lehetnek feketék, ezek jól mutatnak az olyan házakon, amik pasztellszínekben pompáznak.

A fekete színnek az az egyik legnagyobb előnye a lakásban, hogy bármilyen színhez és mintához passzol, lehet fekete-fehér csíkos függönnyel variálni, vagy pöttyös fallal. A pasztell színekkel kombinálva elegáns és modernt hatást kelt. A bátrabbak a nappalit teljesen feketébe boríthatják, fekete szőnyegekkel, fekete falakkal és fekete függönyökkel szinte határtalannak tűnhet a helyiség.

A fekete a legtitokzatosabb szín az összes közül, egyrészt azért, mert elvileg nem is szín, másrészt pedig mert a semmi, az ismeretlen színe - gondoljunk csak az univerzumra. Pont emiatt ijesztő sokaknak, pedig romantikus hangulatú hálószobába is való: fekete-fehér baldachinos ágy, fehér alapon fekete mintás textilekkel csábító hangulatot adhat a szobának.

Képek forrás: pinterest.com

Íme néhány eladó otthon, ahol ügyesen játszottak a fekete színnel:

Részletekért kattints a fotóra!belgrad_rakpart_elado_lakas_1.jpg

 

Részletekért kattints a fotóra!3_kerulet_elado_lakas.jpg

 

Részletekért kattints a fotóra!

leanyfalu_elado_ingatlan_2.jpg

Címlapkép forrása: pexels.com

Címkék: fekete lakberendezes valogatas home dekor