5 tény a télikertről
home dekor
2016.09.01. 15:43 I horvathandrea

5 tény a télikertről

A télikert elmaradhatatlan kelléke az angol birtokoknak, és bár képzeletben ódon kastélyokat és villákat társítunk a télikerthez, a valóságban nagyon jól elfér akár egy budai villában is. Összeszedtük a legfontosabb tényeket a télikertről.

telikert1.jpg

1. Az üvegfallal borított, beépített terasz történelme egészen a 17. századik nyúlik vissza, amikor az európai nemesség elkezdett trópusi és szubtrópusi növényeket termeszteni a birtokaikon.

2. A lakótér kiterjesztése a társasági élet miatt volt fontos, nem a magánlakrészek miatt készültek, hanem a nyilvánosságnak - a különleges trópusi növényekkel együtt.

telikert2.jpg

3. A hatalmas ablakokkal és üvegtetővel készült lakóterek hamar meghódították egész Európát, körülbelül onnantól számítva, hogy 1842-ben elkészült az első nagy nyilvános télikert Londonban, ami felpezsdítette az akkori társasági életet.

4. Káposztát, brokkolit, céklát, sárgarépát és oreganót biztosan lehet termeszteni a télikertben.

5. Élő dekoráció minden télen, még a legnagyobb hóban és fagyban is.

A beépített kültéri lakrész általában nem fűtött helyiség, ennek ellenére jó kiülni oda télen is, amikor mindent hó borít, és csak bámulni kifelé az ablakból. Íme néhány hangulatos télikert az ingatlanpiacról.

További képekért kattints a fotóra!kakukk_ut_elado_ingatlan.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!rege_ut_elado_haz.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!mezogazdasz_utca_elado_ingatlan.jpg 

Címkék: valogatas télikert home dekor