Több mint 200 éves grófi lakok az ingatlanpiacon
2016.08.25. 17:32 I horvathandrea

Több mint 200 éves grófi lakok az ingatlanpiacon

A klasszikus értékek és a modern igények találkoznak egymással, amikor arról van szó, hogy műemlék kúriát, villát képzelünk el otthonunknak. Ritka, ha az ingatlanpiacon felbukkan egy régi grófi lak, amit megtartásra érdemesnek ítélt a műemlékvédelmi hivatal. A műemlékek szépségét az ódon külsejük mellett az adókedvezmény is adja: némi energia befektetésével kijárható, hogy a műemlék kastély felújításáért jelentős adókedvezményt kapjunk.

A műemlékekhez hozzátartoznak a melléképületek, a berendezések, az ingatlanterület és a területrész is. Bármelyikhez hozzá lehet ugyan nyúlni a felújításkor, de félő, hogy visszavonják a műemléki státuszt, és különben is, az igazi értékét az adja meg, hogy régi pompájában díszeleghet a kúria. Az Otthontérkép ajánlatai közt három jellegzetes és pótolhatatlan műemlék kúria is van, például egy kicsi ház Kapolcs mellől, amit 1790-ben építettek, és ami egyike annak a kilenc háznak, ami a községben műemlékvédelem alatt áll.

Korhű hangulat, vadregényes kert a Balatonon

A Felsőörsön található villához örök panoráma és présház is tartozik, a kúria 160 négyzetméteres, négy plusz egy szobás.

További képekért kattints a fotóra!felsoors_elado_villa.jpg

 

200 nm, 5 szoba = 12,5 millió

Pula községben mindössze kilenc olyan házikó áll, amin márványtábla jelzi, hogy 1790-ben épült. A ház népi építészeti emlék.

További képekért kattints a fotóra!pula_elado_haz.jpg

 

A villa, ami egykor a Kövessy grófi családé volt

Majdnem olyan, mint ami a Downton Abbey sorozatban látható, csak ez Magyarországon van, és erősen felújításra szorul. Viszont ha valaki veszi a fáradságot, akkor igazi csodát tehet.

További képekért kattints a fotóra!kerecseny_elado_haz.jpg

 

Címkék: kastély valogatas