A legfontosabb tudnivalók a függönyről
2016.08.22. 13:39 I horvathandrea

A legfontosabb tudnivalók a függönyről

A megfelelően elhelyezett függöny kiemelheti vagy teljesen tönkre is teheti a szobát: öltöztetnie kell, barátságosabbá kell tennie a helyiséget.

Ehhez fontos tudni néhány alapszabályt:

  • a függönyöknek passzolnia kell az ablakok méretéhez és formájához, nem mindegy, hogy szögletes ablakokhoz vagy többszögben elhajló íves ablakokhoz tesszük fel a függönyt.
  • Bármilyen ablakról legyen szó, a függöny akkor a legszebb, ha földig érő és dúsan redőzött -ami ha designer termékről van szó, megfizetethetetlen.
  • A függönykarnis kiválasztása sem egyszerű döntés, a legegyszerűbb megoldásoktól a méregdrága karnisokig mindenfélét kapni: a fő, hogy passzoljon a szoba stílusához.

Akkor járunk a legjobban anyagilag, ha méteráru boltokban dupla szélességű anyagokat keresünk, amit több méterre vágatunk, és megvarratunk valakivel. A bársony anyagoktól kezdve a könnyű lenvászon anyagokon át a taftig bármi jó függönynek, a fő, hogy színben passzoljon a fal színéhez, mintájában pedig visszaköszönjön a díszpárnák mintája vagy a kanapé kárpitja.

Két-három centit mindenképpen rá kell számolni a varráshoz, és ahhoz, hogy igazán elegáns legyen a függöny, muszáj legalább 3-4 centit hagyni a földön - mindenképpen érjen le a padlóra, így lesz szép az esése.

Az alábbi galéria az Elle Decor ajánlása.

A földig érő függönyök a lakások nappalijának ékei lehetnek, íme néhány példa:

További képekért kattints a fotóra!

zichy_jeno_utca_elado_lakas.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!

gergely_utca_elado_lakas.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!

bozokvar_utca_elado_lakas.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!

ii_janos_pal_papa_ter_elado_lakas_1.jpg

 Több mint 100 ezer ingatlan egy helyen (x)

Címkék: lakberendezes valogatas