Így nyaralj a saját otthonodban!
2016.07.11. 13:51 I csorbazs

Így nyaralj a saját otthonodban!

Tévedés azt gondolni, hogy nyaralni és relaxálni csak az otthontól távol lehet. Mai bejegyzésünkben bebizonyítjuk, hogy otthon is lehet szuper nyaralást csinálni, csak néhány "szabályt" kell betartani!

Sokan vannak, akik anyagi vagy egyéb okok miatt nem engedhetik meg maguknak azt, hogy felpattanjanak egy repülőre és egy teljes hétig süttessék a hasukat valamilyen tengerparton. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen otthon is megszervezheted a tökéletes nyaralást!

Staycation. Így mondják angolul, ha valaki otthonában vagy annak környékén tölti el szabadnapjait. Itthon ez egy kevésbé ismert fogalom, ugyanis vagy valaki szedi a sátorfáját és elhúz valahova úgy, hogy hátra se néz, vagy pedig ugyan otthon tölti a szabadnapokat, a szórakozás, a vacation, azonban kimarad.

Ideális esetben a terasz tökéletes helyszíne lehet az otthoni pihenésnek. A lényeg a kényelem és a programok! Íme néhány tipp!

Mindent a kényelemért 

Az otthon töltött szabadság alapszabálya, hogy válaszd ketté a ház körüli munkálatokat és a "szabadidőt". Természetes, hogy az ember szabadsága alatt tud apró felújításokat elvégezni, ekkor van idő arra, hogy kicsit rendbe szedjük a háztartást. Ezt azonban szigorú időkeretek közé kell szorítani. Szánd az első két napot erre, a többi pedig legyen a pihenésé!

Egy kényelmes pihenőterasz például remek helyszín lehet a relaxációra. Vigyél ki a teraszra kényelmes párnákat, fekhelyet, akár egy matracot és add át magad a napozásnak, olvasásnak, kikapcsolódásnak. Jó például szolgálhat ez a minden igényt kielégítő pihenőterasz!

Részletekért kattints a fotóra!jablonka_ut_elado_haz.jpg

 

Kaja-kérdés 

Nincs ezen mit túlmagyarázni, ebédelni a szabadság alatt is kell. Kár lenne azonban, ha az egész délelőttöt a konyhában töltenéd - kivéve, ha ez különös élvezettel tölt el. Jó megoldás lehet, ha rendelsz valamit ebédre, elmész a közeli étterembe menüt enni, esetleg főzöl, de kizárólag olyat, amit pikk-pakk össze lehet dobni.

A "megszerzett" ételt fogyaszd el úgy, mintha egy szállodában lennél. Teríts meg szépen, adj a tálalásra és a részletekre! Hát nem lenne kellemes ilyen hangulatos teraszon ebédelni?

Részletekért kattints a fotóra!erd_elado_haz_1.jpg

 

Csinálj programokat!

Az otthon töltött szabadság egyik kockázata, hogy az ember mély punnyadásba süllyed, gyakorlatilag csak fekszik és alszik, ki sem dugja az orrát a szobából. Kerüld el a passzivitást és szervezz programokat! Menj el a közeli tóra fürdeni, biciklizni, horgászni vagy éppen rendezz moziestet a családnak. Ehhez csupán egy fehér lepedőre és egy projektorra van szükséged! Nincs projektorod? Az sem gond! Vidd ki a tv-t a teraszra és nézzétek azon a filmet. Az élményt fokozhatod, ha finomságokkal és némi dekorációval, például világító lampionokkal is készülsz.

Részletekért kattints a fotóra!kecskemet_elado_haz.jpg

 

Hívd meg a barátaidat!

A szabadnapok tökéletes lehetőséget kínálnak arra, hogy találkozz a rég nem látott barátokkal és ismerősökkel. Hívd meg őket vacsorára, bontsatok ki egy üveg jófajta bort, idézzétek fel a régi közös élményeket és gazdagodjatok egy újabbal az este során. Na, ki szeretne bográcsozni?

Részletekért kattints a fotóra!pecel_elado_haz.jpg

Címkék: kert terasz