Vadiúj városnegyedet húznak fel a Duna-parton
2016.05.24. 17:56 I csorbazs

Vadiúj városnegyedet húznak fel a Duna-parton

Nagyszabású ingatlanfejlesztés indul 2016-ban Dél-Budán, melynek keretében lakóházakat és irodaépületeket húznak fel közvetlenül a Duna-partján. A nemzetgazdaságilag kiemeltnek nyilvánított, 200 milliárd forint körüli beruházás épületei a környezettudatosság jegyében épülnek majd és meglovagolják az intelligens otthonok trendvonulatát.

budapart4.jpg

Tavaly év végén a Market Csoport vásárolta meg a Kopaszi gát és a Lágymányosi-öböl területét, ahol egy új városnegyed kialakítását tervezik. A BudaPart fantázianévre hallgató, katari tőkét is mozgósító projekt fejlesztője a Property Market Kft, mely a Market Csoport leányvállalata. A beépítési koncepciójának megalkotására pedig egy dán várostervező irodát, az Adeptet kérték fel.

budapart1.jpg

„A BudaPart különlegessége, hogy a beruházás teljes területének 65%-a közpark vagy vízfelület, ebből 23 hektár az, ami építési terület. A jelenleg is működő rekreációs parkterület teljes egészében megmarad, amelynek állagmegőrzéséről folyamatosan gondoskodunk, sőt további fejlesztéseket is tervezünk.”  ̶  mondta Árendás Gergely, a Property Market ügyvezető igazgatója.

budapart3.jpg

A különlegességnek számító projekt részleteiről és terveiről Anders Lonka, az Adept alapító-tulajdonosa és vezető építésze elmondta, hogy egy komplex projekt megtervezésénél nem elég csupán utcákat tervezni. Ennek szellemében az új városnegyed tele lesz közterekkel, zöld területekkel, közepén pedig egy hatalmas park terül majd el. Az épületek elhelyezkedéséből adódóan errefelé nem lesznek hosszú utcák, arra viszont törekedtek, hogy a vízre néző kilátás előnyét minél többen élvezhessék. A városnegyed bejáratánál egy hatalmas toronyház állna, ennek megvalósításáról azonban még folyik az egyeztetés.

budapart2.jpg

Az öböl-menti társasházak változatos elrendezésűek lesznek, a garzontól a több hálószobás lakásokig széles portfólióból válogathatnak majd az érdeklődők. A lakások regisztrációja a mai nappal indult el! Az A+ kategóriás, 15-35 ezer négyzetméteres irodaházak pedig székhelyprojekt-helyszínként, kis-, közepes- és nagyvállalatok számára pedig igényes munkakörnyezetként bizonyíthatnak majd. 

A projekt több fázisban fog megvalósulni, teljes kifutását 8-10 évre tervezik.