Hogyan hozz ki még többet a CSOK-ból? – Korszerűsíts!
2016.04.13. 09:42 I csorbazs

Hogyan hozz ki még többet a CSOK-ból? – Korszerűsíts!

Tavasz van. Ilyenkor szezonálisan is fellendül a lakáspiac, de az idén robbanásszerű érdeklődés várható az elmúlt évekhez képest. Köszönhetően a kormány otthonteremtési támogatásának a CSOK-nak, igen sok magyar család tölti szabadidejét számológéppel az étkezőasztalnál és latolgatja a lehetőségeit. Aki pedig jól kalkulál, igen jól járhat.

Mára nagyjából a feltételek is véglegessé váltak, így nem csak a jó idő, de a jó adottságú CSOK-kompatibilis ingatlanok vadászidénye is beköszöntött. Aki a maximumot szeretné kihozni a támogatásból, feltétlenül újépítésűben kell gondolkodnia, ami jelen helyzetben nem lesz épp egyszerű.

Míg 2008 előtt szinte minden második sarkon lehetett valamilyen építkezést találni a nagyobb városokban, ma csak üres telkeket és félbehagyott épületeket látni.  A válság évei alatt az építőipar nagyjából befagyott. A fejlesztők és a kivitelezők csődbe vagy külföldre mentek, szinte alig épült új társasház és a családi házak építése is igen megcsappant. Az élet azonban nem állt meg, s az igény az új, saját lakásra, több gyerekszobára vagy a társas helyett családi otthonra sokakban megfogalmazódott.

Most pedig itt a lehetőség az álmok megvalósítására. A CSOK mellett komoly hátteret nyújtanak az új otthon megszerzéséhez a javuló gazdasági mutatók, a biztosabb jövőkép és a már-már a korábbi devizahitelek feltételeihez hasonlóan kedvező, de koránt sem annyira kockázatos forint hitelek.

Tehát, ha találunk egy jó telket vagy házat, szinte már a kezünkben is érezhetjük a kulcsot? Nagyjából. De, ha igazán nagyot akarunk dobni, érdemes egy kicsit tovább gondolkodni. Mégpedig az új otthon energetikai jellemzőin.

Bár az Európai Unió az energiahatékony és zöldenergiás beruházásokat azok környezetkímélő tulajdonságai miatt támogatja, nem szabad megfelejtkeznünk egy másik, nem kevésbé fontos szempontról sem, ez pedig a közép és hosszú távú költségmegtakarítás.

A magyar háztartások egyik legnagyobb fix kiadása a rezsi, ami egy átlag méretű családi háznál - a fűtési rendszer hatékonyságától függően - akár 50.000 – 100.000 Ft is lehet havonta. Ez az összeg a napelemes energiatermelő rendszer optimális alkalmazásával akár néhány tízezer forintra vagy még kevesebbre csökkenthető, hiszen napelemmel a villanyszámla gyakorlatilag megszűnik, egy átalakított vagy eleve napelemre kialakított fűtésrendszerrel pedig a fűtési költség is minimális lehet.

Sokakat tart vissza ettől az energetikai fejlesztéstől, hogy nem ismerik a napelemes rendszerek kiépítésének költségét, illetve a hozzá kapcsolódóan elérhető megtakarításokat. Ez minden ingatlan típusnál más és más, általánosságban azonban minden napelemes rendszerről elmondható, hogy a CSOK illetve támogatott és alacsony kamatozású jelzáloghitelek igénybe vételével kedvezően finanszírozható,így az átlag 8-12 éves megtérülési idő jelentősen, akár felére is csökkenhet. A fejlesztéssel a legmagasabb energetikai besorolásba kerülhet az új otthonunk, mely kvázi  függetlenné válik az energiaszolgáltatóktól.

Fentieket figyelembe véve egyértelműnek látszik, hogy az a legjobb, ha új otthonunk, nem csak tágasabb és modernebb, de energia hatékony is lesz. A napelemajanlat.hu egy egyszerűen kezelhető, ingyenes felület, melyen keresztül egyszerre akár 250 napelemszerelőtől kérhetsz ajánlatot az ország egész területéről. További információért kattints IDE!

Íme néhány napelemes otthon!

További képekért kattints a fotóra!

magyarfold_napelemes_haz.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!

elado_napelemes_haz_pogany.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!

isaszeg_napelemes_haz.jpg

 

Gyere el május 6-8 között a Millenárisra és találd meg leendő otthonod a LAKÁS 2016-on!

 

Címkék: napelem energiatakarékosság eladó ház