10 „vásárlóriasztó” hiba, amin azonnal változtass, ha korrekt eladást szeretnél!
2015.12.03. 15:21 I csorbazs

10 „vásárlóriasztó” hiba, amin azonnal változtass, ha korrekt eladást szeretnél!

A lakáseladás során temérdek dolog van, amit nem tudsz befolyásolni. Nem tudod kierőszakolni a vásárlóktól, hogy nézzék meg a te lakásodat is, nem tudsz változtatni a környéken vagy éppen a lakás alapkvalitásain. Amit viszont megtehetsz, hogy apró javításokkal turbózod fel ingatlanodat. Nézz körül eladó lakásodban és bizonyosodj meg, hogy nem hagytad figyelmen kívül ezt a 10 „vásárlóriasztó” hibát!

Örök kérdés, hogy mennyit érdemes áldozni egy eladásra váró házra. Vannak, akik szigorúan elzárkóznak a plusz költségektől, akadnak azonban olyanok is, akik hajlandóak némi felújítást elvégezni annak reményében, hogy a későbbiekben magasabb áron értékesíthetik otthonukat. Nekik szólnak a következő jó tanácsok, melyek 10 „vásárlóriasztó” tényezőre hívják fel a figyelmet.

Túl feltűnő színek

A ház színe az első dolog, amivel a vásárlók találkoznak. Ha nagyon kitűnik a környékbeliek közül érdemes megfontolni az átfestést. Senki nem szeretne az egyetlen rózsaszín házban lakni az utcában!

Ugyanez igaz a belső színválasztásra is. Ha jelenleg élénknarancssárga a nappalid, fesd át inkább semleges színűre, hogy a vevő a saját elképzeléseit vetíthesse a szobába.

Taszító bejárati ajtó

A ház összképe után a következő dolog, amivel a vásárló találkozik az a bejárati ajtó. Ha az ajtó kiábrándító állapotban van, túlságosan kopott és ódivatú, akkor a vevő már azelőtt negatív véleményt alkothat, mielőtt egyáltalán átlépné a küszöböt.

Ne feledd a csengőt!

Sokan nem tulajdonítanak nagy jelentőséget ennek, pedig ez is egy jele annak, hogy mekkora gonddal viseltettünk eddig a lakóingatlan iránt.

Rongyos szúnyogháló

Amikor a szúnyogháló úgy néz ki, mintha viharos szél szaggatta volna, az semmi esetben se jó előjel. Persze nem kell kapásból az egészet keretestül lecserélni, elég lehet, ha kisebb javításokat eszközölsz vagy beruházol egy új hálóra.

Kiábrándító környezet

Egy elhanyagolt udvar, ahol a rendetlenség az úr, cseppet sem hívogató látvány. A lehetőségekhez mérten próbáld kicsit barátságossá tenni a külső körletet is.  A leendő vásárlók ugyanis mindenre figyelnek, a fákra, a fűre, a növényekre, a tisztaságra. Ha jó áron szeretnéd eladni otthonod, érdemes ezekre is gondolni.

A szagok…

Kevés visszataszítóbb dolog van annál, mint mikor egy lakásnak kellemetlen szaga van. Nehéz kérdés ez, hiszen az ember saját otthonának nem érzi az illatát. Érdemes tehát egy diplomatikus barátot megkérni, hogy szaglásszon kicsit körbe a házunk tájékán.

Csepegő csapok

Amikor a potenciális új tulajdonosok lakásbejárás közben csöpögő csapok és folyató wc-k hangját hallják, kapásból felmerülhet bennük a kérdés, hogy vajon milyen állapotban lehet a ház, mennyire viselhette gondját az előző tulajdonos. Szerencsés tehát ezeket az apró javításokat is elvégezni.

Vakító fény és döglött bogarak

A vakítóan izzókat cseréld ki lágyabb fényűekre, így sokkal barátságosabb hangulatot teremthetsz. Tisztítsd meg jól a lámpaburát, távolíts el minden szennyeződést, ez igazán nem pénz kérdése!

Nyikorgó ajtók

A horrorfilmes ajtónyikorgás a mozivászonra való, nem egy olyan lakásba, amit el szeretnél adni. Egy kis kenőanyaggal könnyedén segíthetsz ezen a problémán!

Ódivatú konyha

A konyha teljes renoválása, kicserélése  nagyon drága mulatság lehet. Apró dolgokkal azonban turbózhatsz a kinézeten, például kicserélheted a régi fogantyúkat újabbakra vagy egy tisztasági festéssel eltüntetheted a gyerekek kézlenyomatát a falról.

A következőkben az Otthontérképen talált eladó lakásokat mutatunk be nektek! Válogassatok kedvetekre!

 

Felújított lakás a VIII. kerületben

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

baross_utca_elado_lakas.jpg

 

Újszerű lakás a XIII. kerületben

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

elado_lakas_a_xiii_keruletben.jpg

 

Különlegesség a város fölött

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

lehel_ter_elado_lakas.jpg

 

Örökpanorámás lakás kellemes környezetben

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

elado_otthon_ii_kerulet_1.jpg

A poszt a realtor.com cikke alapján készült!

 

NYERJ EXKLUZÍV KÉZMŰVES BONBON VÁLOGATÁST!Ha szeretnéd megkóstolni a különleges finomságot, nem kell mást tenned, mint...

Szerző: Otthontérkép2015. december 3.

Címkék: budapest tipp lakáseladás eladó ingatlan 1 ingatlan válogatás