Egy felújítandó lakás aranyat ér(het)
2015.11.01. 19:00 I csorbazs

Egy felújítandó lakás aranyat ér(het)

Az utóbbi időben megnövekedett a jó lokációjú, ám felújításra váró ingatlanok iránti érdeklődés. Nem csoda ez, hiszen a rosszabb állapotú otthonok még a felújítás összegével kiegészülve is jobb befektetésnek bizonyulhatnak újszerű és új építésű társaiknál, ráadásul, a saját ízlés megcsillantására is lehetőséget adnak. Mai bejegyzésünkben a Cofidis szakértőinek segítségével járjuk körül ezt a témát finanszírozási szempontból, majd néhány előnyösnek tűnő ingatlanvásárlási lehetőséget mutatunk be.

Lakásfelújítás számokban

Általánosságban elmondható, hogy a felújításra váró ingatlanokat akár fele annyiért is meg lehet szerezni, mint az újakat. Természetesen nem elég egy lepukkant ingatlant megvásárolni, ahhoz, hogy kifogástalan pompájában tündökölhessen feltehetően alapos felújításra is szükség lesz. A felújításra fordított összeg nagysága nagyrészt az új otthon állapotától és az igények mértékétől függ. Vonalvezetőként: átlagosan 50-80 ezer Ft/négyzetméteres felújítási árral érdemes számolni.

Honnan szerezzünk pénzt?

Kardinális kérdés, mint oly sok más szituációban itt is, a pénz. Pontosabban mondva annak hiánya. Ilyenkor az ember számot vet a rendelkezésére álló lehetőségekről. Szerencsés, ha jelentős megtakarítással rendelkezünk, esetleg a családfát böngészve gazdag amerikai nagybácsi nevére bukkanunk. Ezek hiányában sem kell lemondani a tervekről, hiszen a sokakban ambivalens érzéseket keltő hitelek is opcióként szolgálhatnak.

Mi a teendő, ha hitelből szeretnénk finanszírozni?

Ahhoz, hogy ezt a kényes témát alaposan körüljárjuk, a Cofidis szakértői csapatát hívtuk segítségül. Javaslatuk szerint a legfontosabb annak átgondolása, hogy valójában mekkora összegre van szükségünk és mennyi időn belül szeretnénk visszafizetni. Ez azért nagyon lényeges, mivel jelentősen befolyásolja majd a havi törlesztőrészlet mértékét.

Sokan esnek abba a hibába, hogy meggondolatlanul beleugranak a számlavezető bankjuk hitelajánlatába, mondván, hogy „ez így sokkal kényelmesebb lesz”. A helyzet azonban ennél bonyolultabb, ugyanis, hiába a kényelem, ha a végén még mi fizetünk rá. Jó, jó, de mi alapján döntsünk?

A legfontosabb mutató a THM, vagyis a teljes hiteldíj mutató, ami a kamaton túl az összes felmerülő költséget magába foglalja. Minél alacsonyabb ez a szám, annál olcsóbb hitelhez juthatunk hozzá. Hasonlóan fontos az induló költségek számbavétele is, hiszen bizonyos esetben már a folyósításkor is levonhatnak egy nagyobb összeget, ami igencsak kellemetlen helyzetet idézhet elő.

Milyen kitételeknek kell megfelelnie a hiteligénylőnek?

A szakértők elmondása szerint a kitételek részletekbe menően intézetenként változhatnak, vannak azonban általános irányelvek, mint például a 18 év feletti életkor, EU-s állampolgárság, állandó magyarországi lakcím. Gyakori eset, hogy minimális jövedelemhez vagy trükkösen, egyéb termék igénybevételéhez kötik a hiteligénylést, de az is előfordul, hogy a hitelt nyújtó bankhoz kell utalni a jövedelmet. Manapság egyre több akciós ajánlattal is találkozhatunk, amik adott időszakra vagy online igénylés esetén érvényesek, ezekhez általában kedvezmény vagy egyéb ajándék társul. Összességében a kitételek nem horrorisztikusak és egyáltalán nem teljesíthetetlenek, de azért érdemes ezekről is alaposan tájékozódni. A hitelre egyébként nagyjából 2-4 hetet kell várni, de online ügyintézéssel a folyamat felgyorsítható- tudtuk meg a tanácsadóktól.

Miért érdemes ezt a formát választani és milyen kockázatokkal kell számolni?

A személyi kölcsön abban az esetben lehet igazán szerencsés, ha nem csak úgy l’art pour l’art ugrunk fejest az egészbe, hanem komoly latolgatás előzi meg a döntést. A lakásfelújítás egyébként egy tipikusan jó cél lehet, hiszen a korszerűsítéssel a rezsiszámlánkból lehet lefaragni, ha eladni vagy kiadni szeretnénk, akkor pedig nagyobb összeget tudunk majd elkérni érte.

A szakértők felhívták a figyelmet arra is, hogy természetesen nem csak „rózsás” oldala van a hiteligénylésnek, hiszen kockázatokat is rejt magában. Mi van, ha egyik napról a másikra elveszítjük a munkánkat és akárhogyan matekozunk, nem tudjuk fizetni a törlesztőrészletet? Pontosan az ilyen lehetetlen szituációkra találták ki a hitelfedezeti biztosítást, melynek keretében a biztosító átvállalja a havi részleteket, ha valóban krízishelyzet áll elő.

A következőkben az Otthontérképről válogatott felújítandó ingatlanokat mutatunk be nektek, melyek jó befektetésnek bizonyulhatnak! Válogassatok és álmodjátok meg leendő otthonotokat!

Jó elhelyezkedés, kiváló közlekedés

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

ii_kerulet_felujitando_lakas.jpg

 

Hatalmas családi ház a II. kerületben

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

felujitando_haz_ii_kerulet.jpg

 

Gyönyörű kilátás a városra

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

felujitando_elado_lakas_vii_kerulet.jpg

 

Lakás befektetni vágyóknak

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

felujitando_lakas_viii_kerulet.jpg

 

Vágjon bele a lakásfelújításba!

Már megálmodta a szobák új színét. Már kinézte az új konyhabútort. Már pontosan tudja, hogy milyen új, hőszigetelő ablakokat szeretne. Ha fejben már elkezdte a lakásfelújítást, itt az ideje, hogy végre megvalósítsa terveit egy szabad felhasználású kölcsönnel. Ismerje meg a Fapados Kölcsönt, amelyet szuperalacsony THM-mel igényelhet, akár 3 000 000 Ft-ig!

Címkék: hitel felújítás felújítandó 1 gazdasági