Méregdrága otthonok az ország szívében
2015.04.24. 16:11 I csorbazs

Méregdrága otthonok az ország szívében

Ezen a héten célul tűztük ki hogy bemutatjuk nektek Magyarország legdrágább eladó ingatlanjait régiós bontásban. Sorozatunk zárásaként Közép-Magyarország régiót vizsgáljuk meg részletesebben lakhatási szempontból, majd pedig néhány példát tárunk elétek.

A hét statisztikai régió közül Közép-Magyarország mondható a legfejlettebbnek. Nem csoda ez, hiszen magát a Fővárost és Pest megyét foglalja magába. Közel 7000 négyzetkilométernyi területén csaknem 3 millió ember él.

Budapest és környéke temérdek lehetőséggel hívogatja az ország más területein élőket, mely a népességszám tekintetében látványosan kiütközik. Érdekes, hogy míg Budapesten 2,7 %-kal csökkent a lakosságszám, addig Pest megyében erőteljes növekedés figyelhető meg,12,3%-kal gyarapodott az itt élők száma 2001. és 2011. között.

A teljes térképért kattints a fotóra!

budapest_nepessegszam.jpg

 

Az eladott lakások átlagos négyzetméter ára igen széles skálán mozog bérlés és ingatlanvásárlás szempontjából egyaránt. Közép-Magyarország régió az árakat tekintve "kilóg" a többi statisztikai régió közül. De régión belül is éles eltérések figyelhetők meg. Budapesten például a "legolcsóbb ", XXI. kerületben már átlagosan 147.769 Ft/nm-ért vásárolhatunk új otthont, a "legdrágább", V. kerületben 352.498 Ft/nm-ért tehetjük meg ugyanezt.

budapest_lakasarak.jpg

 

Most pedig lássuk, milyen eladó ingatlanokat találtunk az Otthontérkép adatbázisában!

 

Minimál villa Budaligeten

Budapesten eladó ez a 440 nm alapterületű hétszobás különlegesség, mely kiváló választás a luxus és az exkluzivitás kedvelőinek. A meseszép panorámával bíró ingatlanban még a teraszon lévő jakuzziból is gyönyörködhetünk a kilátásban. Az igényesen kivitelezett épület geotermikus energiával hűthető és fűthető, a lakók biztonságáról pedig kamerás riasztórendszer gondoskodik.

További képekért kattints a fotóra!

budaliget_elado_ingatlan.jpg 

 

Márványkandalló és ólomüveg nyílászárók

Biatorbágyon várja új gazdáját ez a kétszintes, magas színvonalon kivitelezett ingatlan. A 680 nm alapterületű épületet temérdek extrával szerelték fel, így például a leendő lakók egy ötszemélyes jakuzziban pihenhetnek, szórakozásukról pedig a beépített házimozirendszer és a billiárdasztal gondoskodik. A nappali dísze egy impozáns márványkandalló.

További képekért kattints a fotóra!

biatorbany_elado_ingatlan.jpg 

Hatalmas családi ház panorámával

A II. kerületben található ez az újszerű családi ház, melyhez egy gondosan karbantartott, rendezett kert is tartozik. Az eladó épületet napkollektorokkal, víztisztító és vízlágyító berendezéssel szerelték fel, az árnyékolását pedig elektromos redőnyökkel oldották meg. 

További képekért kattints a fotóra!

ii_kerulet_elado_haz.jpg 

Nagyszerű otthon alacsony rezsivel

Csaknem 800 nm alapterületű ez az eladó családi ház, mely a felhasznált, korszerű technológiáknak köszönhetően igen kedvező áron fenntartható, rezsije ugyanis csupán 66 ezer forint havonta. Az egyedi kialakítású épületben távvezérelhető fűtési rendszert építettek ki, a világítást pedig LED technológiával oldották meg.

További képekért kattints a fotóra!

iii_kerulet_elado_ingatlan.jpg

 

500 000 lakáskereső, ingyenes hirdetés az első számú térképes ingatlanportálon (x) 

Címkék: exkluzív luxus medence panoráma régió Budapest Pest megye 1 ingatlan válogatás