Loft lakások – Hatalmas belső terek luxus kivitelben
2014.09.10. 10:49 I otthonterkep

Loft lakások – Hatalmas belső terek luxus kivitelben

A loft lakások kifejezés a főleg az USA-ban elterjedt régi gyárépületekből vagy raktárakból létrehozott lakásokra utal, melyeket hatalmas 5-6 méteres belmagasság, 120 nm feletti alapterület és óriási ablakok jellemeznek.

Egyes szakértők véleménye szerint a loft lakások a XIX. századi Párizsból indultak, ahol a művészeknek hatalmas terekre volt szükségük alkotásaik elhelyezéséhez, míg mások szerint a trend a ’70-es évekbeli Anglia iparvárosaiból indult el, ahol akkoriban nagyon sok gyárat bezártak. De igazán népszerűvé Amerikában váltak a ’70-es évektől kezdődően.

Ezek az ingatlanok általában egy hatalmas térből állnak, térelválasztásra inkább csak paravánokat vagy polcokat használnak. Dekorációként sokszor meghagyják az épületben található csöveket vagy ipari berendezéseket, vagy ezek egyes részeit, illetve a hatalmas tereknek köszönhetően gyakran egy motor, autó, vagy akár egy beültetett fa is a dekoráció részét képezheti. Míg külföldön a loft lakások viszonylag olcsó ingatlanoknak számítanak, az Ingatlantájoló szakemberei szerint Magyarországon kifejezetten drágák.

Egy modern pesti loft lakás

A képekért és az adatlapért kattints a fotóra!

loft-peest.jpg

Kosárlabda pálya és élő fa egy san franciscoi loft lakásban

Egy raktárépületben alakították ki ezt a több mint 465 nm-es loft lakást, ami mára az otthon kényelmét nyújtja, miközben remek teret ad a szórakozáshoz is. A két emelet magasságú nappalit, melyben egy kosárlabdapálya és egy élő fa is helyet kapott, egy közel 5x6 m-es tetőablak árasztja el fénnyel.

loft1.jpg

Régi élelmiszerboltból kialakított loft lakás, eklektikus stílusban

Nehéz, sötét színek és ipari elemek jellemzik ezt az élelmiszerboltból kialakított loft lakást. A lakás színeiben uralkodó a fekete és az arany melyet foltokban oldanak fel az élénk színű berendezési tárgyak. A lakás legkülönlegesebb darabjai a nappaliban található színpompás süllyesztett kanapé, és az antikolt festéssel lefestett ipari elemek, elszívó kürtők, csövek.

loft2.jpg

Címkék: külföld exkluzív luxus egyedi loft