Ez az egyik legkülönlegesebb ingatlan Magyarországon!
2014.05.30. 14:59 I otthonterkep

Ez az egyik legkülönlegesebb ingatlan Magyarországon!

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy ez az egyik legkülönlegesebb eladó ingatlan ma a lakáspiacon.

Bár ízlésről ugye nem érdemes vitát nyitni, de ami tény, hogy kevés ennyire különleges, és a piacon valóban ritkán előforduló ingatlant találni az eladó kínálatban. A ház azonban nem csak önmagában egyedi, hanem a környéke is az. A II. kerületi Napraforgó utcai kísérleti lakótelepet 1931-ben építették, ami a magyar Bauhaus építészet egyik ékköve.

Sokan és sokszor foglalkoztak már ezzel a kis budai utcácskával (hasonlóan a Gül baba utcához, amiről "Az álomvilág Budapest szívében" című bejegyzésünkben olvashattok kicsit bővebben), ám csak nagyon ritkán találni eladó ingatlant is itt (hiszen csak 22 lakás van), főleg nem olyat, ami ennyire jó állapotú. És bár lehet meglepő ez a megállapítás, és sokan ezzel sem értenek majd egyet, de kimondottan jó ár-érték aránnyal keresik az ingatlan új tulajdonosát. Kimondom, ahhoz képest, hogy mennyire különleges, egyáltalán nem drága ez a ház.

"Ha én gazdag lennék", nem sokat teketóriáznék a vételi ajánlattal, legfeljebb egy kicsit alkudnék rá, már csak a miheztartás végett. (Persze ez teljesen egyéni ízlés, lehet sokaknak a felét sem érné meg, még ha telne is rá. Hát így van ez.)

"A 16 családi- és 3 ikerházat (összesen 22 lakás) különböző építészek tervezték, ennek megfelelően az épületek megformálása igen változatos. Valamennyi családi ház egyemeletes (a kétemeletes 3. szám kivételével), a kertekre a földszinten vagy az emeleten teraszok nyílnak." - forrás wikipedia.

napraforgo_4.jpgKép forrása: vati.hu

De lássuk is, hogy mi az amitől így lelkesedünk.

Ez a ház Borbiró Virgil építész munkáját dícséri. A wikipedián elérhető adatlapja szerint az építész több ipari épületet, lakóházat tervezett, de hozzá köthető a pestszentlőrinci temető ravatalozója is.

A 2 szintes Konti-villa 180 négyzetméternyi életteret kínál megtoldva egy gyönyörűen karbantartott kerttel, ami inkább esztétikus, mintsem alkalmas nagycsaládosoknak házi focibajnokságra.

Az ingatlan irányára 170 millió forint.

Az ingatlan adatlapjáért és további képekért kattints a fotókra!

0_2.jpg

5552_ii.pasaret_elado_haz_02.jpg

5552_ii.pasaret_elado_haz_14.jpg

5552_ii.pasaret_elado_haz_17.jpg

4_4.jpg

A hirdetést az Otthontérképre feltöltött adatlapok közül találomra választottuk, amivel elsősorban nem a lakás értékesítésének elősegítése a célunk, hanem az élő hirdetések között megtalálható, véleményünk szerint jó minőségű és különleges adatlapok bemutatása, mellyel másokat is inspirálhatunk, amennyiben lakáseladásra szánják rá magukat.

Címkék: luxus buda eladó ajánlat laguna különleges pasarét