Újabb világhírű magyar épület - Most egy modern templomunkat csodálják
2014.01.22. 15:27 I otthonterkep

Újabb világhírű magyar épület - Most egy modern templomunkat csodálják


A kőszegi hétvégi ház után most egy Szolnok melletti templomot, pontosabban a szandaszőlősi református gyülekezet közösségi házát karolta fel az egyik leglátogatottabb építészeti és dizájn oldal, a Dezeen.

A modern építészeti kialakítást a Sagra Architechts irodának köszönheti az épület és a közösség. A 2012-ben már elkészült közösségi ház azonban nem először került ki a világsajtóba, hiszen tavaly (2013) januárban már egy másik, szintén a világ egyik legismertebb építészeti oldalai között jegyzett, archdaily.com nevű oldal is foglalkozott vele. Az építészfórumon (ami az első számú hazai építészeti hírportál) pedig már 2009-ben megjelentek a templom látványtervei. A látványterveken is jól látszik, hogy a szóban forgó épület (ami a közösségi ház) mellett épül majd a templom is, ami egyelőre csak rajzolt verzióban létezik (utolsó kép).

Hogy pontosan minek köszönhető az, hogy 1 évvel később most újra terjed a kis szandaszőlősi templom a világban, azt nem tudni. Mindenesetre mi örüljünk neki, hogy újra egy magyar épülettel, és főleg egy magyar építésziroda alkotásával foglalkoznak a mérvadó külföldi oldalak is.

Lássuk a világot újra elkápráztató szandaszőlősi református gyülekezet közösségi házának képeit!

1_1.jpg
2_1.jpg
3_1.jpg
4_2.jpg
5_1.jpg

Szolnok-Reformed-Church-Congregation-House-by-Sagra-Architects_dezeen_25.gif
Fotók: Szentirmai Tamás

Építészek: Sajtos Gábor, Grand Gabriella, Páll András, Virág Péter, Németh Regina

Aki ebbe a gyülekezetbe szeretne járni, annak akár az Otthontérképen is akad lehetősége lakást/házat vásárolnia a környéken.