Küldetésünk
2013.11.20. 17:13 I otthonterkep

Küldetésünk


Az Otthontérkép egyik legfontosabb célja, hogy a jövőben minél több jó minőségű és valós lakáshirdetés között válogathassanak a lakáskeresők. Továbbá nagy hangsúlyt fektetünk az ingatlanok adatlapjára, illetve az oly sok bosszúságot okozó duplikációk kiszűrésére, vagyis az azonos lakásokat tartalmazó hirdetések egyszeri megjelenítésére. Egy lakáshoz, egy adatlap! Ugyan az Otthontérkép is rendelkezik az eddig megszokott lakáskereső oldalak jól megszokott tulajdonságaival, itt mindennek az alapját az a térképes nézet jelenti, amely már önmagában számtalan hasznos információt nyújt a lakáskeresők számára.

Számunkra a minőséget azonban nem csupán a saját térképes felületünk tökéletesítése jelenti, hanem az oldalra felkerülő, eladásra kínált ingatlanhirdetéseké is. Több eszközünkkel is arra törekszünk, hogy az egyes ingatlanok minél pontosabb elhelyezkedése mellett, a lakások adatlapján ne csak a megszokott alapadatok és fotók jelenjenek meg, hanem a legközelebbi tömegközlekedési lehetőségek, a környező iskolák, illetve egyéb szolgáltatások is, amiknek a számát és körét folyamatosan bővítjük. Ne csak a lakást lássuk, hanem a környezetét is.

Különösen fontos számunkra, hogy a lakáskeresők végül a valódi ingatlanbemutatáskor ugyanazt tapasztalják, mint amit az Otthontérképen lévő hirdetésekben látnak. A jelenlegi piaci adottságok sajnos még nem ennek az elvnek kedveznek, hiszen a hirdetők egy része sok esetben próbálkozik hiányos, valótlan, vagy éppen rendkívül rossz minőségű információkkal és fotókkal megnyerni a vásárlókat.

Küldetésünknek tekintjük, hogy a hazai lakáshirdetési piacot a minőségi hirdetések irányába tereljük, és megszüntessük a hamis adatokat tartalmazó adatlapokat. Ennek érdekében például csokorba rendezzük a duplikált hirdetéseket, külön fogjuk választani a feltöltött ingatlanokat „címpontosság” szerint, valamint a hamarosan induló "Jelentem" funkciónak köszönhetően, a lakáskeresők segíthetik majd egymást, hogy tapasztalatuk alapján mely hirdetés valós, melyik hamis, és melyik tartalmaz esetleg hibás, téves adatokat. Mindezek mellett pedig a lehetőségeinket kihasználva igyekszünk a hirdetőket a minél teljesebb adatközlésre ösztönözni.

Az Otthontérképpel kapcsolatban talán az egyik legfontosabb háttér-információ a térképen megjelenő adatok forrása, és azok hitelessége. Míg a pontos térképes helymeghatározáshoz a Posta hivatalos utcanév adatbázisát használja a rendszer, addig az eladott lakások átlagos értékesítési árára vonatkozó adatokat az FHB Index-től származnak. A kínálati árakat és a bérleti díjakat az adatbázisukban található, több tízezer adatot alapul véve, saját elemzés útján határoztuk meg és frissítjük. A zöld közterek mutató számait pedig a legfrissebb műholdfelvételeket elemezve állapítják meg.

Sikeres keresgélést az Otthontérképen!

Címkék: gépház segítség küldetés