Ezek a főnökeink kedvenc kerületei
2013.08.29. 08:50 I otthonterkep

Ezek a főnökeink kedvenc kerületei

Mind a cégvezetők, mind pedig a cégtulajdonosok körében a legkedveltebb lakóhely Budapesten a II. kerület. A II. kerületben a lakosok közel 31 százaléka cégtulajdonos és 22 százaléka cégvezető, ám a legnagyobb cégek vezetői inkább a Hegyvidéket választják, áll a Bisnode üzleti információ szolgáltató elemzésében. A cég megvizsgálta a működő és eljárás alatt nem álló cégek tulajdonosainak és vezetőinek hivatalos forrásokból elérhető demográfiai adatait, írja a jobline.

A kedvelt kerületek

Sorrendben a legnépszerűbb kerületek a magyar vezetők körében a II., a XII., az I., az V. és a XVI. kerületek, ami a XVI. kerületet leszámítva megfelel a legdrágább kerületek rangsorának is. A nagyobb cégek (50 fő felett foglalkoztatók) vezetői általában a budai kerületekben élnek. A nagyobb vállalkozások vezetőinek körében a legnépszerűbb a XII. kerület, a II., V., I. és a XXII. kerületek.

átlagárak.png


Érdekesség, hogy a budapesti cégvezetők előnyben részesítik lakhelyként a XVI. kerületet, ami jól láthatóan az árak tekintetében nem tartozik az elithez, ám a felmérés szerint a nagyobb cégek vezetői szívesebben választják a III., és a XI. kerületet. Ebből a logikából úgy látszik, mintha elsősorban a ház mérete lenne az elsődleges szempont a vezetők körében, és a lehetőségükhöz igazítják, hogy a kívánt méretű otthont melyik, számukra szimpatikus kerületben vásárolják meg.


városrészek.png

Ide nem költöznek a főnökök

Lakóhely szempontjából a legkevésbé kedvelt területek Budapesten a cégvezetők körében a X., a VIII., a XX., valamint a XXI. kerületek, és ebben a cégtulajdonosok, a cégvezetők és az 50 fő feletti cégek vezetői is megegyeznek.