Egyesült a CDC Ingatlan és az Openhouse
2013.08.14. 11:20 I otthonterkep

Egyesült a CDC Ingatlan és az Openhouse


Stratégiai döntésre jutott a vidéken erős Openhouse és az elsősorban a fővárosban jelentős CDC Ingatlan. Az egyenként mintegy 13 000 ingatlan-darabszámú portófólióval rendelkező hálózatok ezentúl együttműködés keretében kínálják nem csak a rendszerükben lévő ingatlanokat, de szolgáltatásaikat is, közölték a cégek közös közleményükben. A hazai ingatlanközvetítői piacon így az Otthon Centrum és a Duna House mellé egy újabb erős versenytárs zárkózott fel.

"A CDC Ingatlan irodái Budapesten a hálózatfejlesztésnek köszönhetően széleskörűen elérhetőek és régi törekvésünk volt, hogy a házat, lakást, telket, albérletet kereső és értékesíteni kívánó ügyfeleink részére az ország nagyobb városaiban is elérhetőek legyünk." - nyilatkozta Radics Edit, a CDCI vezetője. "Az Openhouse CDC Ingatlan stratégiai együttműködése révén a két cég országos lefedettsége megvalósul."

ingatlanirodák.png

Az Openhouse, amely elsősorban vidéken számít a harmadik legjelentősebb ingatlanközvetítői hálózatnak, valamint a CDCI, amely Budapesten tekinthető jelentősnek, úgy valósítja meg rövidtávon a portfólió bővülést, hogy megjeleníti saját kínálatát partnere weboldalán, valamint ingatlanadatbázisában is.

Radics kérdésünkre hozzátette, hogy az esetleges duplikációkat, vagyis, hogy ugyanaz az ingatlan ne jelenjen meg kétszer az adatbázisokban, egy számítógépes algoritmus segítségével kiszűrik, és mindkét hálózat csak a saját adatbázisában lévő ingatlant árulja majd.

A hirtelen növekedés a felhasználók javát is szolgálja, állítják a cégek vezetői, hiszen keresztértékesítés keretében az Openhouse ügyfelei jóval bővebb fővárosi kínálatból válogathatnak, míg a CDCI-t felkereső budapestiek könnyebben találnak maguknak vidéki ingatlant is. A cégek a hitelezés területén szintén felhasználják egymás kapcsolati tőkéjét és az ügyfeleik érdekében a pénzintézeteknél kialkudott kedvezményes konstrukcióikat. Ily módon az együttműködés mindkét hálózatnak és mindkét hálózat vevőkörének előnyére válik - akik júliustól már több mint 25 000 ingatlant böngészhetnek az irodák honlapjain.