Michael Jackson, Elvis Presley, Cher - A legnagyobb világsztárok lenyűgöző luxusvillái
2013.06.18. 09:50 I otthonterkep

Michael Jackson, Elvis Presley, Cher - A legnagyobb világsztárok lenyűgöző luxusvillái


Képzelted már el, hogy milyen körülmények között tengetheti (tengethette) unalmas mindennapjait Michael Jackson, Elvis Presley, Britney Spears, Cher, Sharon Stone vagy Gábor Zsazsa? A frontdoor.com segítségével most mi is bepillanthatunk a több millió dolláros luxusvillákba. A képeken jól látszik, hogy melyik híresség, milyen miliőben érezte magaát otthonosan.


Michael Jackson, 2009 júniusi halála előtt, ezt a Los Angeles-i birtokot bérelte havonta 100.000 dollárért, vagyis ez a villa volt a pop királyának utolsó lakhelye.

mj_1.jpg
mj2.jpg
mj3.jpg


A következő "királyunk" a listán Elvis Presley, a rock and roll királya. Az ingatlan a Beverly Hills-en található, és az eredetileg közel 13 millió dollárért árult rezidenciát 2012 decemberében sikerült értékesíteni 9,8 millió dolláros áron. A vevő a Hard Rock Cafe alapítója, Peter Morton volt.

ep1.jpg
ep2.jpg
ep3.jpg

Britney Spears
egykori exkluzív otthona szintén a Beverly Hills-en található, a The Summit elnevezésű, elkerített és védett részén, a filmből jól ismert Mulholland Drive-nak. A villát Spears még 2007-ben vásárolta 6,75 millió dollárért, majd alig egy hónappal később 7,5 millióért próbált rajta túladni. Hosszas sikertelen eladási procedúra után, végül 2012 májusában sikerült értékesíteni az ingatlant 4,5 millió dollárért.

bs1.jpg

bs2.jpg

bs3.jpg

Spears után jöjjön Cher, aki az USA keleti partján, Miami Beach-en vásárolt és újított fel még 1993-ban reneszánsz stílusban egy több mint 1000 négyzetméteres villát. Az Oscar, Emmy, Grammy, Golden Globe és minden egyéb díjas énekesnő végül 1996-ban adott túl az ingatlanon, amit azóta Janet Jackson, Julio Iglesias, és más sztárok is kibérletek. A hírek szerint a házat 2008-ban 14,9 millió dollárért dobták a piacra, ám azóta egészen 10,2 millióig zuhant már az ára.

ch1.jpg
ch2.jpg
ch3.jpg

Az egyik legismertebb színésznő Sharon Stone sem panaszkodhat a lakhatási körülményeire. A színésznő sem volt szívbajos, hiszen a 2006 júliusában 12,5 millió dollárral a piacra dobott ingatlant alig pár hónappal korábban vásárolta 10,1 millióért. Az értékesítés azonban nem gyerekjáték, pláne nem egy ilyen értékű ház esetében. Többszöri árcsökkentés után ma már 8,9 millió dollárért juthatunk hozzá a szintén a Bevery Hills-en található villához. Külön színfoltja a kertnek a medence végén található fóka-szökőkút.

st1.jpg
st2.jpg
st3.jpg

Végül, de természetesen nem utolsó sorban, lássuk a magyar származású filmcsillag, az 1936-os Miss Hungary győztes Gábor Sári, avagy Zsa Zsa Gabor eladásra kínált Los Angeles-i birtokát. A legfrissebb hírek szerint 2013 májusában, több évnyi kísérlet után, végre sikerült túladnia az idős házaspárnak a Bel Air-i ingatlanon. Az brztális árzuhanás ezt a házat sem kerülte el. Az eredetileg tervezett 28 millió dolláros árat először 15 millióra vágták le, majd több mint két év próbálkozás után 2013 májusában azt közölték, hogy 11 millió dollárét elkelt a Zsa Zsa villa. Márcsak hab a tortán, hogy az 1955-ben Howard Hughes iparmágnásnak épült házat a 60-as években Elvis Presley vette birtokba, majd 1973-ban vásárolta meg Gábor Sári mintegy 280 ezer dollárért. (A lófejfétisre pedig csak zárójelben hívnánk fel a figyelmet)

gzs1.jpg
gzs2.jpg
gzs3.jpg
gzs4.jpg
Képek forrása: frontdoor.com

Címkék: külföld sztár luxus villa