Rólunk
2014.05.07. 12:31 I hici

Rólunk

 

Mi is ez az Otthontérkép?

 

Az otthon megtalálása nem könnyű feladat. A választás sikere vagy sikertelensége akár évtizedekre is meghatározhatja az életünket, hiszen az otthonunk az egyik legértékesebb befektetésünk is egyben.

Az Otthontérkép egy olyan új dimenziót képviselő, interaktív lakáskeresési felület, ahol a felhasználók az eladásra meghirdetett lakásokat elsősorban az elhelyezkedésük alapján, a városi térben, térképes alkalmazáson megjelenítve keresgélhetik, kiegészülve a már jól megszokott listákkal. Az Otthontérképet használó lakáskeresőket különböző hasznos információkat és adatokat tartalmazó térképszelvények segítik, melyek listája folyamatosan bővül.

Az Otthontérkép három különböző felosztással rendelkezik. A távoli nézetben az ország 19 megyéjére vonatkozó információkat láthatjuk megjelenítve, míg közelebbi nagyításban a budapesti kerületek, valamint a kistérségek adatait, végül pedig város, illetve Budapesten városrészre bontott térképén keresgélhetjük az ingatlanokat, illetve a legfontosabb ingatlanpiaccal, lakáskínálattal és a kiszemelt városrésszel kapcsolatos adatokat, információkat. 

Az Otthontérkép csapatának tagjai abban a szellemben hozták létre ezt az új lakáskereső portált, hogy a felhasználókat a lehető legjobb minőségben, de mégis egy jól érthető és kezelhető felületen szolgálják ki. Ennek érdekében igyekszünk mindent megtenni azért, hogy megtaláljuk és kiszűrjük az azonos lakásokhoz tartozó hirdetéseket (duplikációszűrés), valamint ösztönözzük a hirdetőket a minél pontosabb elhelyezkedés megadására, illetve a jobb minőségű fotók feltöltésére. Bízunk abban, hogy az Otthontérkép olyan segítséget nyújt majd, ami képes könnyíteni a lakáskeresés okozta nehézségeken.

 

 

A térkép használata

 

A lakáskeresők az Otthontérkép segítségével egyfelől a számukra árban és környezetben megfelelő megyékben, kistérségekben, kerületekben és városrészekben kezdhetik el a megfelelő lakóingatlan felkutatását, másrészt a kiválasztott lakóingatlan elhelyezkedése alapján juthatnak a vásárlási döntést segítő számtalan információhoz. Hasznos adatokat azonban nem csak a térkép, hanem az egyes ingatlanok adatlapjai is tartalmaznak, személyre szabottan. Az Otthontérképen a keresés feltételei között beállíthatjuk, hogy eladó vagy kiadó lakást keresünk, az ingatlan méretének, illetve árának értékeit, valamint kiválaszthatjuk a keresett közterület (megye, város, kerület, városrész, stb.) pontos nevét és elhelyezkedését. A bővített kereső segítségével pedig további részleteket is megszabhatunk a kereséshez.

Ezeket a szűrési funkciókat külön-külön, illetve a még pontosabb szűrésekhez akár együtt is igénybe vehetjük. Az Otthontérkép minden esetben kiszámolja és kiírja számunkra, hogy az éppen aktuális térképnézeten, a beállított keresési feltételeknek megfelelően, hány darab számunkra releváns ingatlant talált, így akár ez alapján is módosíthatjuk keresési beállításainkat, szűkíthetjük szűrésünket. Továbbá a térkép jobb oldalán találjuk a hibrid nézet (térkép + lista) megjelenítéséhez szükséges gombot (a talált ingatlanok száma melletti gomb), aminek a segítségével a keresési feltételek megadása utáni ingatlanokat nem csak térképes pontokként, hanem egy listában is végignézhetjük. Amennyiben kizárólag lista nézetben keresnénk, arra is van lehetőség, ehhez a szintén jobb oldalon található, "Váltás lista nézetre" gombra kell kattintanunk.

Miután sikeresen leszűrtük a szóba jöhető ingatlanokat, az egyes lakásokhoz tartozó egyedi színes "pont"-okra kattintva betekinthetünk az ingatlan rövid adatlapjába, melyen végignézhetjük az ingatlanhoz feltöltött fotókat, illetve megtudhatjuk a lakáshoz tartozó legfontosabb adatokat. A "Tovább az ingatlan adatlapjára" gombra kattintva pedig még több információhoz juthatunk az ingatlanról, és a környékről.

 

Segítség az Otthontérkép használatához - kattints ide!

Az Otthontérkép Általános Felhasználási Feltételei

 

 

 

Címkék: rólunk felhasználási feltételek otthontérkép