Három pazar penthouse Budapestről
2018.01.11. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Három pazar penthouse Budapestről

800 ezer és 1,1 millió forint közötti négyzetméteráron találtunk 3 gyönyörű eladó penthouse-t a főváros 3 különböző szegletében: Csillaghegyen, Orbánhegyen és Újlipótvárosban. Budapesten persze nincsenek klasszikus értelemben vett penthouse-ok – már csak a felhőkarcolók hiánya miatt sem. De nem is ez a lényeg, hanem a pazar pompa. Mutatjuk!

Természetesen a magyar piacon sem a klasszikus definíció szerint használják a penthouse kifejezést.

Ez a lakástípus eredetileg a 30’-as években kezdett kialakulni, mégpedig Amerikában. Nagy alapterületű, óriási terasszal rendelkező, magas épületek lapos tetejére épített különleges ingatlanait jelentette, amelyeket általában művészek használtak műteremként (is), és amelyekben az átlagosnál nagyobb volt a belmagasság. További specialitása a penthouse-oknak, hogy a lift a lakásBAN állt meg, és nem volt szomszéd.

pinterest_25.jpg

Penthouse=pazar pompa. Forrás: Pinterest

Emlékeznek a Három férfi és egy bébi című filmre, netán Pedro Almodóvár Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című mozijára?

Mindkettő jellegzetes penthouse lakásban játszódik.

Budapesten már csak a felhőkarcolók hiánya miatt sem léteznek ilyen klasszikus értelemben vett ingatlanok, mutatjuk viszont, hogy mi az, ami igen.

800 ezer és 1,1 millió forint közötti négyzetméteráron találtunk 3 gyönyörű eladó penthouse-t a város 3 különböző szegletében: Csillaghegyen, az Orbánhegyen és Újlipótvárosban.

199 millió forintért hirdetik ezt a 233 négyzetméteres full panorámás lakást minimáldizájnnal, high-tech eszközökkel berendezve a XII. kerületi Hangya utcában.

orbanhegy_2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Úszómedence, jacuzzi, szauna, gőzkabin és két gépkocsi beálló is szolgálja majd a beköltözők kényelmét néhány percre a MOM Parktól, egy 3 lakásos társasházban.

orbanhegy_3.jpgKattints a képre még több fotóért!

Csillaghegyen, a Pünkösdfürdő utcában eladó 70 millió forintos irányáron ez a 2 és fél szobás 61 négyzetméteres penthouse csaknem 120 négyzetméteres terasszal.

csillaghegy_2.jpgKattints a képre még több fotóért!

7. emelet, elvehetetlen budai panoráma, minden szoba külön bejáratú, déli fekvésű, teraszkapcsolatos. Az ingatlan egy 2008-ban épült 3 liftes házban található.

csillaghegy_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

A XIII. kerületi Hegedűs Gyula utcában 73 millió forintért keresi új tulajdonosát ez a 87 négyzetméter alapterületű, 40 négyzetméteres terasszal rendelkező kégli kitűnő közlekedési adottságokkal, közel a Westendhez.

ujlipot_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

3-as metró, piac, orvosi rendelő iskola, posta 10 perc sétára, a házban pedig 0-24-es portaszolgálat, fitnesz terem, szauna.

ujlipot_2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Címkék: exkluzív luxus panoráma penthouse eladó ingatlan négyzetméter eladó lakás Budapest luxuslakás XIII. kerület XII. kerület otthontérkép penthouse lakások