Egyszobás kis lakások 20 millió alatt
2018.01.08. 15:55 I krakla

Egyszobás kis lakások 20 millió alatt

20 millió egy egyszobás lakásért? A francokat! Pedig sajnos itt tartanak a lakásárak Budapest belsőbb kerületeiben. Sőt a nem omladozó vagy felújítandó lakások árai a külsőbb kerületekben is közel járnak a 20 millióhoz.

Egyszobás ingatlant többségében az "első közös lakás után kutató" fiatal párok szoktak venni, vagy azok a szülők, akik az egyetem miatt a fővárosba költöző csemetéjüknek keresnek lakást. Míg 10 évvel ezelőtt a 2008-as válság idején egy 25-40 nm-es lakás ára durván 8-12 millió forint körül mozgott Budapest belsőbb kerületeiben, mára már ez az ár megduplázódott. Ez nagyban megnehezíti az említett csoportok lakáskeresését: 16-20 millióért ki lehet fogni egy-két jobb vételt ugyan a belsőbb kerületekben, de aki ez alá akar menni, annak maradnak a külsőbb kerületek, vagy az olyan kompromisszumos megoldások mint a szuterén lakás. 

Most mutatunk 10 egyszobás lakást 20 millió alatt!

VII. kerület az igazi aranybánya
Természetesen nem a Bulinegyedként elhíresült kis és nagy körút közötti részről van itt szó! Ott ugyanis aranyban mérik a lakások árát és inkább befektetők vásárolnak a városrészben. Viszont a nagy körút és a Dózsa György közötti rész tényleg igazi egyszobás-aranybánya. Sőt az árak is "egészen" barátinak mondhatóak (bár azért itt is készen kell állni a kompromisszumokra)! A Városliget felújítását követően pedig tuti, hogy a környék értéke sokat fog nőni, így befektetésnek is megéri itt lakást venni! De lássuk a felhozatalt.

Válogatásunk első elemével egyből képzeletbeli költségvetésünk határait feszegetjük ugyanis a Marek József utcából egy 19,9 millió forintos ingatlant választottunk ki. A 29 nm-es lakás mellett szól, hogy nagyon dizájnosan és frissen felújított, negatívum viszont, hogy a földszinten található.
marek.jpgAz István és Hernád utca sarkán egy teljes körű felújításon átesett, letisztult 28 nm-es lakás árulnak 19,5 millió forintért. Ugyan még ennek az ingatlannak is magas az ára, de cserébe legalább a második emeleten van!
istvan.jpgEgyszobás lakások a legnépszerűbb kerületekből
Menőn, fiatalosan felújított kis lakásokból a XIII. kerületben sincs hiány, ami a lakáskeresők és a beruházók egyik legkedveltebb kerülete. A Tahi utcában egy 2014-ben (nem is akárhogy!) felújított lakást találtunk 19.4 millió forintért. A 34 nm-es ingatlan egy 50-es években épült, 5 emeletes társasház első emeletén található.
tahi_utca.jpgA kerület népszerű környékén, a Béke téren 33 nm-es frissen felújított lakást például 18,7 millió forintért is találhatunk már.
beke.jpgZuglóban, közel az 1-es villamoshoz 15.5 millió forintos kis lakásra bukkantunk. A 32 nm-es világos ingatlanhoz, még egy saját használatú kis kert is tartozik! (Zuglóban érdemes egyébként körbenézni, mert 20 millióért akár másfél szobás lakásokat is lehet találni!)
zaszlos.jpgA IX. kerület közkedvelt az egyetemisták körében, hiszen több egyetem is könnyen elérhető távolságra van. Belső-Ferencvárosban a rehabilitáció miatt igencsak megugrottak az utóbbi években az ingatlanárak, ezért akik tartani akarják magukat a 20 milliós küszöbhöz, azoknak inkább a kerület külsőbb részein kell körbenézniük. A Haller utcánál például 17,7 millió egy 27 nm-es garzonlakás.
obester.jpgTávolabb a belvárostól
Azok, akiknek szűkösebb a büdzséjük érdemes Újpesten, vagy például Békásmegyeren nézelődniük (itt akár Zuglóhoz hasonlóan, 20 millióért már akár másfél - két szobás lakást is kifoghatunk, ha szemfülesek vagyunk).
Káposztásmegyer I. zöldövezeti részén, a Farkaserdő mellett egy 36 nm-es panellakást például 16,4 millió forintért árulnak!
ujpest.jpgKaszásdűlőn lévő 4 emeletes panelekben pedig egy első emeleti, világos lakást közel hasonló áron 16,9 millió forintért hirdetnek jelenlegi tulajdonosai.
kaszasdulo_1.jpgAkik pedig tényleg nem ijednek vissza az utazástól, azoknak érdemes szemügyre venniük ezt a mesésen felújított lakást Pesterzsébetről. A 36 nm-es lakás közel van a Duna-parthoz, ára 16,5 millió Ft.
zamardi.jpgHa mégis olcsón akarunk a városközponthoz közel lakást, akkor a VIII. kerületben kell keresgélnünk! Ugyan a kerület híre nem annyira fényes, de cserébe olcsók a lakások (tán pont ezért). Viszont van remény, hiszen a kerületet folyamatosan szépítik és építik (lásd Magdolna rehabilitációs projekt). Például a Corvin negyed manapság az egyik legdrágább városrész Budapesten, még ez nem így volt. A Kálvária utcában egy 25 nm-es, felújított lakást 15,5 millió forintért árulnak.
kalvaria.jpg

Címkék: budapest belváros eladó ingatlan egyszobás 1 ingatlan válogatás