Költözz nyugatra a családdal!
2017.11.18. 06:00 I csorbazs

Költözz nyugatra a családdal!

Ha felvennéd a nyúlcipőt és szeretnél a nagy testvérünk, Ausztria berkein belül szerencsét próbálni, akkor még mindig dönthetsz úgy, hogy a határhoz közeli, magyar települések egyikét választod ki lakóhelyedül. Ezzel megúszhatod, hogy a fáradságos munkával megszerzett euróidat nagy százalékban a lakhatásra költsd. Lássuk, mik a lehetőségek!

Habár tény, hogy régen sokkal nagyobb biznisz volt a osztrák-magyar határ mellé költözni és nap mint nap ingáz az ausztriai munkahelyre, még ma is inkább megéri ezt a verziót választani a kinti lakásárakhoz képest. Összehasonlításképp a numbeo.com adatai szerint Bécsben ugyanolyan kvalitásokkal bíró lakást nagyjából kétszer annyiba kerül kibérelni, mint itthon, emellett pedig úgy általában is jóval drágább az élet ott. Természetesen ez önmagában nem mutató, hiszen a kiadások a bevételek tükrében mondanak valamit. Bécsben az átlagkereset (a numbeo adatai szerint) 580 ezer forint körül mozog, míg itthon alulról súrolja a 200 ezer forintot. 

Az "itthon lakunk, kint dolgozunk" trend már jó pár éve dívik, melynek köszönhetően egyes területeken a határ menti lakások ár megemelkedett. Jó példa erre Sopron, ahol átlagosan 342 ezer forintos négyzetméteráron kínálják az otthonokat, a bérleti díj pedig 2200 Ft/négyzetméter körül mozog.

Ennek ellenére a legjobban továbbra is az járhat, aki Magyarországon, a határ mentén telepedik le és vállalja a mindennapos ingázást. Nézzük, milyen lehetőségei vannak azoknak, akik így döntenek és egy 100 négyzetméter környéki felújított családi házra pályáznak errefelé. 

Igazi családi otthon Sopronban

Sopron Ravazd lakóparkban kínálják eladásra ezt a családi házat, melyben 3 szobát alakítottak ki, így remek választás nagyobb családok számára is. A házikó ára ugyan valamivel magasabb mint a környék átlagára, ennek ellenére jól dönthet, aki emellett teszi le a voksát, köszönhetően a modern kialakításnak és a jó elhelyezkedésnek.

sopron_elado_csaladi_haz.jpg

Felújított otthon Lövőn

A határtól alig 20 kilométerre található az 1400 lakost számláló Lövő, mely ideális lakhely lehet azok számára, akik a határ másik oldalán szeretnének munkát vállalni. Az eladó ingatlan egy 1550 négyzetméteres telken áll és néhány éve esett át teljes belső átépítésen és felújításon.

lovo_elado_haz.jpg

Összkomfortos ház Halásziban

Hegyeshalom szomszédságában, Halásziban kínálják eladásra ezt a 90 négyzetméter alapterületű családi otthont. Az ingatlan kiváló elhelyezkedésű, pár száz méteren belül, egy könnyed sétával elérhető a vegyes bolt, a posta, a bank és a gyógyszertár is.

halaszi_elado_haz.jpg 

Címkék: eladó lakások Sopron eladó lakások Lövő eladó határmenti lakások lakópark Sopron