Az út mellett olcsóbb. Állítólag.
eladó/kiadó
2017.11.15. 06:00 I TothGeza78

Az út mellett olcsóbb. Állítólag.

Már megint egy olyan hirdetésre bukkantam, ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Beugrottam annak, hogy jó közlekedésnél, utcai kilátással napfényes lakást hirdettek.

Csak azt felejtették el megjegyezni, pontosabban csak a hirdetés legvégén egy elejtett félmondatban lehetett tetten érni a lényeget. A lakás valóban emeleti, valóban napfényes, valóban jó közlekedésnél van - csak hogy egy kétszer háromsávos főútra néz, ahol nem csak reggeltől estig, hanem egész éjjel zúg, dübörög, csattog a forgalom.

Az alábbi 50 nm-es, 2 szobás lakás is szépen felújított, bármikor szívesen beköltöznénk, de egy nagyon lényeges hátulütője van, sajnos a villamos és autóforgalom által terhelt Hungária körút és Egressy út sarkán lévő egyik házban található. Az ingatlan ára 18,5 millió forint. Ha egy ilyen két szobás lakás, Zugló egy parkokkal körülvett utcácskájában lenne, akkor biztosan 20-25%-kal magasabb árat kérhetnénk. 

hungaria_egressy_sarok.png

Itt van egy másik szintén igényesen felújított lakás, amely korábban irodaként funkcionált. Sajnos, a lakás szépsége és tágas terei sem tudják velünk elfeledtetni, hogy az Üllői útra néznek az ablakai. A 78 nm alapterületű, 3 és fél szobás lakás ára 29,5 millió forint. 

ulloi_ut_forgalmas.png

Aludtam egyszer, legalábbis próbáltam aludni egy olyan lakásban, amely ugyan a nyolcadik emeleten volt, de a Hungária körútra néztek az ablakok. Biztos ezt is meg lehet szokni, de próbálkozzon ezzel az, akinek hat anyja van! Mert csak-csak elszenderedik az ember, a folyamatos, monoton zúgásra, de a hajnali fél négykor az ablak alatt elszáguldó szirénázó mentőautó okán, majdnem kiugrottam az ágyból ijedtemben.

Ezután még csak csak sikerült visszaaludnom, de a hajnali öt óra felé érkező zörgő platójú teherautók hosszú sora végleg kiverte az álmot a szememből. Évekkel később, amikor lakást kerestem, rögtön megértettem, hogy a forgalmas utakhoz ennyire közel fekvő lakások miért kerülnek legalább 20-30%-kal kevesebbe, mint a pár házzal beljebb eső, elvben ugyanolyan társaik.

Persze a fentiek egy nyári esten, nyitott ablaknál történtek. Mondhatjuk és mondják is az eladók feszt, hogy a mai modern sokrétegű nyílászárók és a légkondicionálók korában már meg sem halljuk ezeket a zajokat. Majd még hozzáteszik jelentőségteljesen, hogy az albérlőket, vagy a fiatalokat úgysem zavarja a forgalom.

Persze lehet, hogy százból tíz-húsz embert nem zavar a nagy forgalom sem, de én nem közéjük tartozom. El nem tudom képzelni, akármilyen ablakok és akármilyen légkondi is van beépítve, hogy én egy sok sávos éjjel és nappal forgalmas út mellett éljek.

A Teréz körút (Nyugati pályaudvar és Oktogon között) egyik, szép régi épületében találtunk egy utcára néző 48 nm-es lakást, amely szintén felújított állapotban van. A lakás ára 28,9 millió forint. 

terez_korut.png

Nyerjen Philips termékeket! (x)

 

Címkék: lakás belváros kiadó lakás eladó lakás Budapest Zugló Teréz körút otthontérkép eladó/kiadó zuglói lakások zuglói tégla lakások Budapest VI kerület felújított lakások Budapest XIV kerület Budapest VIII kerület Budapest Üllői út Budapest Hungária körút