Telket venni Budapesten? Nem egyszerű feladat!
2017.10.23. 06:00 I csorbazs

Telket venni Budapesten? Nem egyszerű feladat!

Ha jó a telek, akkor részletkérdés, hogy hány szobát terveznek a házba vagy éppen milyen színűre szeretnék festeni a falakat. A kiválasztott területen áll vagy bukik a leendő otthon használhatósága és szerethetősége. Nézzük, mire kell figyelni!

A telekválasztás rejtelmeibe elmerülve egy végeláthatatlan kérdéssor rajzolódott ki, amin, ha kínszenvedések árán is, de érdemes végigmenni. A megválaszolandó kérdések ebben az esetben nem terjednek ki a környékválasztásra, csak és kizárólag arra vonatkoznak, hogy magának a teleknek milyen tulajdonságait kell figyelembe venni.

Tehát akkor kell előkapni ezt a kérdéssort, amikor már nagyjából tiszta, hogy merrefelé képzeljük el életünk következő évtizedeit, sőt, amikor már van néhány kiszemelt terület is, ami ár szempontjából is elfogadható.

Most pedig jöjjön a lista!

  • Milyen épületek vannak körülötte? Ez azért lényeges, mert a környező épületek a helyi szabályozásoknak felelnek meg, így valószínűleg ránk is ezek vonatkoznak majd.
  • Hány százaléka építhető be? És milyen magas épületeket lehet arrafelé építeni?
  • Mi van a környéken? Van-e régészeti lelőhely? Van-e olyan terület a közvetlen környezetben, ami gazdasági célokra használható? Műemléki környezetbe/utcaképbe tartozik-e? Ezek ugyanis sok meglepetést okozhatnak a jövőben!
  • Megosztható-e a telek? Ha véletlenül egy nagyobbra esne a választás, akkor szerencsés lehet valakivel közösen megvenni és később megosztani.
  • Milyen közművek vannak? Érdemes óvakodni a nagyfeszültségű és nagynyomású vezetékektől, mert ezektől meghatározott távolságot kell tartani az építkezés során.
  • Meg kell győződni arról, hogy ha lehet, ne a repülőtér fel-leszálló zónájába válasszunk telket, ahogy a vasút sem túl szerencsés, pláne, ha van átjáró is, ahol ugye a vonatok kötelezően "dudálnak".
  • Nem elhanyagolható, hogy különböző napszakokban és időjárási viszonyok mellett érdemes felkeresni a területet, így sok minden kiderülhet a környéken lakókról és például a csapadék elvezetéséről.

Telket vásárolni igen nehéz Budapesten, jóformán csupán a külső kerületekben akadhatunk üres területekre. A dolog azonban nem lehetetlen, bár tény, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlni annak, aki jó környéken szeretne építkezni. Íme néhány telek azok számára, akik Budapestet választják!

Eladó telek a II. kerületben

telek_ii_kerulet.jpg

 

900 négyzetméteres telek a III. kerületben

iii_keruleti_elado_telek.jpg

 

Eladó telek Aranyhegyen 

aranyhegy_telek.jpg 

 Nyerjen Philips termékeket! (x)

Címkék: budapest telek eladó telek