Penthouse toplista – Mert páholyban a legjobb! 2. rész
2017.10.21. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Penthouse toplista – Mert páholyban a legjobb! 2. rész

Felülről, a zajos tömegtől távol figyelni az eseményeket a kivételesség, a különlegesség érzésével tölti el az embert. Az erre építő szolgáltatások pedig a szállodaiparban is jól jövedelmező üzletággá fejlődtek. Hozzuk a világ legszebb penthouse lakosztályait Rómából, Beverly Hills-ből és a Hawaii-szigetekről! 2. rész.

Miért kell neked ilyen magasan laknod? – kérdezi a tériszonyos Richard Gere, alias Edward Lewis Vivian Wardot (Julia Roberts) a Micsoda nő! utolsó jelenetében, amikor visszamegy a lányért, hogy magával vigye, és a happy end részeként virágcsokorral a szájában egy tűzlétrán óvatoskodik felfelé. Mert páholyban a legjobb! – érkezik a válasz.

Nos, az alábbi hotelek messze földön híres penthouse lakásai – amelyeket a CNN Travel gyűjtött csokorba – pontosan erre az igényre építenek.

Felülről, a zajos tömegtől távol figyelni az eseményeket a kivételesség, a különlegesség érzésével tölti el az embert.

Mindez pedig jól jövedelmező szolgáltatássá fejlődött a szállodaiparban is.

Előző posztunkban megmutattuk a Cape Town-i Silót, a New York-i Whitby hotel 16. emeleti lakosztályát, a Comói-tó partján fekvő Il Sereno penthouse-ait és a William Vale hotel 20. emeletén lévő Vale Garden Residence-t. Most következik összeállításunk 2. része.

Hotel Eden, Róma, Olaszország

hotel_eden.jpgForrás: cnn.com

Közel 17 hónapig tartó felújítás után idén áprilisban nyitott újra a római Eden és benne a 200 négyzetméteres, elbűvölő Bellavista lakosztály, amelynek óriási ablakai az örök város óvárosára néznek.

A hotelben az igen jónevű Jouin Manku cég által felújított étterem és egy különleges spa is kényezteti az ide érkező vendégeket.

Idén ősszel és télen a Bellavista ára egy éjszakára 14 300 dollártól kezdődik, ami a reptéri transzfert, egy üveg Krug pezsgőt és az ingyenesen használható wifit is tartalmazza.

Waldorf Astoria Beverly Hills, Kalifornia, USA

waldorf_astoria.jpgForrás: cnn.com

Az új építésű Waldorf Astoria Beverly Hillsben az elnöki lakosztály csaknem 300 négyzetméteres, ehhez azonban tartozik egy közel 140 négyzetméteres terasz is ámulatba ejtő kilátással a környező hegyekre.

Aki nem ebben a „szűk”, gyönyörű márványborítással rendelkező exkluzív környezetben szeretné tölteni az estéjét, az leugorhat a szálloda éttermébe, ahol Jean-Georges Vongerichten a séf. Igen, ő az a strassburgi születésű gasztrosztár, aki anno az első tengeren túli Michelin-kalauztól még New York-i éttermére mindjárt három Michelin-csillagot kapott.

Az elnöki lakosztály ára 20 ezer dollár egy éjszakára.

Beekman, New York, USA

the_beekman.jpgForrás: cnn.com

A 2016-ban megnyílt Beekman nemrég bocsátotta a nagyközönség rendelkezésére két penthouse lakosztályát a történelmi 1883-as vörös téglaépület tornyaiban.

A lakosztályok a 10. emeleten nem csupán kizárólagos megközelíthetőséggel bírnak, de káprázatos mennyezeti díszítés, kristálycsillárok, plüssborítás és számos eredeti műalkotás is ámulatba ejti az itt pihenni szándékozókat.

Az ár 6500 dollárnál kezdődik éjszakánként, ami tartalmazza az ingyenes concierge szolgáltatást, a repülőtéri luxus transzfereket, a reggelit és Lexus gépkocsikhoz való hozzáférést is.

Four Seasons Resort Oahu, Hawaii, USA

for_season_oahu.jpgForrás: cnn.com

A Four Seasons Resort Oahu Ko Olina-ban található, Oahu nyugati városrészén, az ominózus penthouse pedig a 17. emeleten egy óriási terasszal megspékelve. Utóbbi nem csupán étkezőként funkcionál kiválóan, de jógázásra, télen pedig bálnalesnek is ajánlják.

Az alapár 17 ezer dollár, igaz, ennek fejében a többi között egy Tesla gépkocsi is jár a vendégeknek, mégpedig 48 órára.

Nyerjen Philips termékeket!(x)

Címkék: exkluzív luxus panoráma négyzetméter luxuslakás otthontérkép