Penthouse toplista – Mert páholyban a legjobb! 1. rész
2017.10.20. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Penthouse toplista – Mert páholyban a legjobb! 1. rész

Felülről, a zajos tömegtől távol figyelni az eseményeket a kivételesség, a különlegesség érzésével tölti el az embert. Az erre építő szolgáltatások pedig a szállodaiparban is jól jövedelmező üzletággá fejlődtek. Hozzuk a világ legszebb penthouse lakosztályait New Yorkból, Cape Town-ból és a Comói-tó partjáról! 1. rész.

Miért kell neked ilyen magasan laknod? – kérdezi a tériszonyos Richard Gere, alias Edward Lewis Vivian Wardot (Julia Roberts) a Micsoda nő! utolsó jelenetében, amikor visszamegy a lányért, hogy magával vigye, és a happy end részeként virágcsokorral a szájában egy tűzlétrán óvatoskodik felfelé. Mert páholyban a legjobb! – érkezik a válasz.

Nos, az alábbi hotelek messze földön híres penthouse lakásai – amelyeket a CNN Travel gyűjtött csokorba – pontosan erre az igényre építenek.

Felülről, a zajos tömegtől távol figyelni az eseményeket a kivételesség, a különlegesség érzésével tölti el az embert.

Mindez pedig jól jövedelmező szolgáltatássá fejlődött a szállodaiparban is. Nézzük a top 8 penthouse-t világszerte! 1. rész.

A Siló. Cape Town, Dél-Afrika

the_silo.jpgForrás: cnn.com

A szállodát egy 1924-ben épült takarmánysiló tornyában alakították ki, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a környékre. A torony egy kortárs afrikai művészeti múzeum része, ami az egykori ipari létesítmény többi részét foglalja el.

A hotel 10. emeletén található a tetőtéri medencével és bárral ellátott közel kétszáz négyzetméteres penthouse, ami a Table Mountain-re néz. A vendég kristálycsillárok, buja bársony borítás és kortárs afrikai műalkotások között pihenhet.

Egy éjszaka ebben a lakosztályban 5500 dollárnál kezdődik, a karácsonyi és szilveszteri ünnepek alatt pedig 10 000 dollár fölé emelkedik.

A Whitby Hotel. New York, USA

the_whitby.jpgForrás: cnn.com

A Manhattan felső midtowni részén található Whitby 16. emeletén tanyázó, csaknem 170 négyzetméteres penthouse a színek, fények és élénk hatású anyagok különleges keverékével kápráztat.

A padlótól a mennyezetig érő üvegfalak nyújtotta élményt, a természetes fény erejére és hatására építő megoldásokat, a környező felhőkarcolókra néző fürdőszobát mind-mind tartalmazza a 10 ezer dollár körüli ár egy éjszakára.

Il Sereno. Comói-tó, Olaszország

il_sereno.jpgForrás: cnn.com

A lombardiai Il Sereno Hotel legfelső négy emeletén két penthouse is található. Mindkét lakosztály két fürdőszobával, nappalival, étkezővel, valamint egy pezsgőfürdővel ellátott terasszal rendelkezik. Ami a szálloda szolgáltatásait illeti, akad itt Michelin-csillagos étterem, tóparti, végtelenített medence, de két függőleges kert is.

Az árak szezonon kívül 3200 dollár körül, nyáron pedig 4500 dollár körül alakulnak éjszakánként.

William Vale. New York, USA

the_william_vale.jpgForrás: cnn.com

A William Vale hotel 20. emeletén lévő Vale Garden Residence-ből fantasztikus kilátás nyílik Manhattan alsó részére. A lakosztály nem csak azért kivételes, mert kortárs műalkotások, kerámiák, lámpák díszítik, hanem azért is, mert a több mint száz négyzetméteres, két hálószobás belső teret egy 150 négyzetméteres nyitott, bútorozott terasz egészíti ki.

A meghökkentően gyönyörű panoráma mellé hatalmas étkező és szabadtéri jakuzzi is dukál azoknak, akik kifizetik az éjszakánként legalább 12 ezer dollárt e lakosztályért.

Nyerjen Philips termékeket! (x)

Címkék: válogatás toplista exkluzív luxus panoráma négyzetméter luxuslakás