Pesterzsébet újjászületik
2017.10.13. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Pesterzsébet újjászületik

Ahogy nőnek az ingatlanárak, úgy lesznek egyre felkapottabbak ismét Budapest külső kerületei. Különösen a családi házas övezetekben pezsdülhet fel az élet, no meg a forgalom. Ismét különös jelentősége lesz annak, hogy egy-egy környék mennyire biztonságos. Megnéztük, mi a helyzet a XX. kerületben.

Mivel továbbra sem állt meg az ingatlanárak emelkedése, és egyre több család gondolkodik a házba vagy az eddiginél nagyobb otthonba költözésen, nem is beszélve a gyermekvállalás előtt állókról, ismét egyre jobban felértékelődik a külső budapesti kerületek szerepe. Aki nem vágyik az agglomerációba – számolva a közlekedési viszontagságokkal vagy a gyérebb infrastruktúrával –, annak is ideális választás lehet Pestlőrinc, -Erzsébet, Soroksár vagy épp Csepel.

pesterzsebet.jpg

A pesterzsébeti városháza. Jó itt. Forrás: http://20.kerulet.ittlakunk.hu

Megnéztük, mi a helyzet most a XX. kerületben, és mivel – főként kis gyermekesek számára – különös jelentősége van az ingatlanvásárlási döntés előtt annak, hogy egy-egy környék mennyire biztonságos, kezdjük is rögtön a bűnözési mutatókkal.

Tavaly Pesterzsébeten 10 százalékkal kevesebb bűneset történt, mint 2015-ben. Egész évben összesen alig valamivel több autólopás, feltörés, lakásbetörés, személy elleni és más bűncselekmény történt, mint 1100 darab. Ezzel a XX. kerület országszerte a mérsékelt bűnözési mutatókkal rendelkező területek közé tartozik.

Hogy mi a helyzet utcáról utcára, azt bárki megnézheti az Otthontérkép bűntérképe segítségével.

2015-ben egyébként az átlagos négyzetméterenkénti értékesítési ár 196 ezer forint volt Erzsébeten, a kínálati ár viszont tavaly már felkúszott 272 ezer forintra.

A szomszédos Kispesten akkor 312 ezer forint volt a négyzetméterenkénti átlag, Soroksáron 231 ezer, Csepelen pedig 259 ezer.

Nézzünk néhány szép, 120 négyzetméteres vagy ennél nagyobb családi házat a XX. kerületből!

jahn_ferenc_kozeleben.jpgKattints a képre még több fotóért!

Ez az 5 szobás, a Jahn Ferenc Kórház közelében fekvő teraszos ház 36,1 millió forintért eladó. A földszinten utcafrontos élelmiszerbolt is tartozik hozzá. Felújították a fürdőszobát, az étkezőkonyhát, és új burkolatot kaptak a szobák is.

Ez a 6 szobás családi ház az Ady Endre térről nyíló utcában keresi új gazdáit ásott kúttal, és riasztóval is felszerelve.

ady_e_ter.jpgKattints a képre még több fotóért!

A Török Flóris utcában található ez a felújított, hőszigetelt, 4 szobás családi ház. Az amerikai konyhás, nagy belmagasságú nappali 40 négyzetméter, de akad itt két terasz is, valamint egy szerelőaknás garázs.

torok_floris.jpgKattints a képre még több fotóért!

A tömegközlekedés kiváló, boltok, piac, bevásárló központok, iskola, óvoda, orvosi rendelő a közelben. A hangulatos, közel 400 négyzetméteres kert pedig igazán intim érzetet kelt, a külvilágtól egy vakolt téglafal választja el.

Bőven akad tehát választék jó minőségi, többé-kevésbé felújított családi házakból Pesterzsébeten.

Címkék: bűnözés eladó családi ház eladó ház eladó ingatlan négyzetméter Budapest Pesterzsébet XX. kerület otthontérkép