Verhetetlenek a 30 alattiak
2017.10.03. 05:00 I Törpilla von Gödöllő

Verhetetlenek a 30 alattiak

Nem csillapszik az ingatlanárak egyes kerületekben és utcákban immár robbanásszerű növekedése. Az ékszerdoboz jellegű garzonokra, mint a vércsék, úgy kénytelenek lecsapni a befektetők és az egyetemisták szülei. De itt vannak már a hitelből ügyeskedők is.

pinterest2_8.jpg

Verhetetlen fajta. Forrás: Pinterest

Nem úgy tűnik, mintha csillapodna az ingatlanárak válság után kibontakozott dinamikus növekedése – különösen Budapest felkapott kerületeiben, környékein, utcáiban. A kiváló állapotú – ingatlanközvetítői szlengben általában ékszerdoboznak titulált – garzonok iránti kereslet különösen nagy.

Nem csak befektetők és felsőfokú tanulmányaikra készülő vagy azt már folytató diákok szülei kajtatnak a kis lakások után, hanem egyre több vállalkozó kedvű egyén is, aki néhány millió forintnyi megtakarítását hitelből kiegészítve az ingatlan hozamára bazíroz. Azaz arra, hogy a bérleti díjból kigazdálkodja a törlesztőt. Ismerős a modell, ugye?

Nos, garzonból mindig van elég. Szép, azonnal kiadható/költözhető garzonból annál kevesebb.

Íme, néhány 30 alatti aranykalicka!

x_ligettelek1.jpgKattints a képre még több fotóért!

X. kerület, Ligettelek. 25 négyzetméter + 6 négyzetméter terasz és saját kertkapcsolat.

x_ligettelek2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Mindezt 16,9 millió forintért, egy autó számára beálló hellyel. Két kulcscsomópont – Örs vezér tere, Kőbánya-Kispest – is legfeljebb negyed órányi távolságra.

VII. kerület, Garay tér környéke, 30 négyzetméter 17,9 millió forint. Közelben a 2-es, a 4-es metró és számtalan buszjárat.

vii_garay1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Zuglóban, Törökőrön alagsori és műhelyként nyilvántartott ingatlan ugyan ez a 24 négyzetméter 10,4 millió forintért, de átminősíthető, és a szomszédos ingatlannal együtt akár 82 négyzetméteresre is bővíthető.

zuglo1.jpgKattints a képre még több fotóért!

 

Címkék: budapest lakás eladó ingatlan garzon négyzetméter eladó lakás Budapest otthontérkép