Nemcsak itthon nehéz saját lakást venni
2017.10.01. 06:00 I csorbazs

Nemcsak itthon nehéz saját lakást venni

Bár naivan gondolhatnánk, hogy saját lakást venni vagy bérelni csak itthon ilyen nehéz, csak itthon kell közel egy évtizedig gyűjtögetni például a vásárláshoz, a helyzet azonban ennél sokkal kiábrándítóbb. Saját lakást venni ugyanis külföldön is szívás. Lássuk a nagy képet!

A lakáspiac alakulása temérdek tényező összjátéka, néha azonban ezek a tényezők rossz viccet űznek velünk és azzal találjuk szemben magunkat a lakásvásárlás boldog időszaka kínkeserves számolgatás, majd nadrágszíj szorítás lesz, melynek kezdetén letesszük a nagy esküt, hogy az elkövetkező 20 évben se nyaralni, se autót venni, de inkább vásárolni sem fogunk, hanem minden egyes garast félreteszünk, újdonsült otthonunk törlesztőrészleteibe.

pexels-photo-111962.jpeg

A numbeo.com egy olyan közösségileg szerkesztett oldal, melyet a kedves közönség tart életben, azáltal, hogy folyamatosan frissíti az elérhető adatokat. Ennek az ingatlanokra vonatkozó részeibe ástuk bele magunkat, egészen pontosan arra voltunk kíváncsiak, hogy a világ többi pontján hogyan alakul a lakáspiac.

Az ár-jövedelem arányszámot hívtuk segítségül az összehasonlításhoz, ami az átlagos lakásár és az átlagos rendelkezésre álló jövedelem (az egész családra vonatkozóan) aránya. Minél alacsonyabb ez az arányszám, annál egyszerűbb hozzájutni jövedelem szempontjából a saját ingatlanhoz.

Top 10 ország, ahol a legrosszabb a lakásár-jövedelem arány:

numbeotop10.PNG

 

Top 10 ország, ahol a legjobb a lakásár jövedelem arány:

numbeo10.PNG

 

Magyarország ebben a sorban az 53. helyet foglalja el, a következőkkel:

nm.PNG

 

Íme, néhány friss ajánlat a magyar lakáspiacról!

 

Szuper lakás az Akácfa utcában

akacfa_utca_elado_lakas_1.jpg

 

Eladó lakás a XIII. kerületben

xiii_kerulet_elado_lakas_5.jpg

 

Eladó lakás az István utcában

istvan_utca_elado_lakas.jpg

 

 

Címkék: külföld lakásvásárlás lakáspiac