Első lakás után kutatva: körkép Zuglóban
2017.09.29. 06:00 I krakla

Első lakás után kutatva: körkép Zuglóban

Megtalálni első lakásunkat nem egyszerű feladat, főleg a mostani ingatlanárak mellett. Azonban biztos, hogy sok fejfájástól kímélhetjük meg magunkat, ha kicsit engedünk az elvárásainkból és nem a 100%-os tökéletes ingatlan megtalálására törekszünk!
Persze, aki idő és pénz milliomos, annak nem kell bíbelődnie a kompromisszumokkal. De akik mégsem ebbe a csoportba tartoznak és Zuglóban keresnek lakást, hasznos lehet a következő válogatás (annyiban biztosan, hogy egy kis rálátást nyújt a mostani ingatlanpiaci helyzetre). 

Zugló az egyik legnépszerűbb kerület az otthonkeresők körében, melynek egyik oka, hogy itt az árak nem szálltak még el annyira, mint például a belvárosban. Persze nem árt felkötni a gatyánkat: egy másfél - két szobás lakás ára így is 19 és 25 millió forint körül mocorog. Az alsó határhoz közelebb inkább felújítandó lakásokat találunk, vagy olyanokat, amelyeknél kicsit több kompromisszumot kell kötnünk (például itt egy szépen felújított másfél szobás panellakás 19,5 millió forintért, csak éppen a 10. emeleten van az ingatlan). Aki viszont olyan lakást keres, ami felújított és szinte változtatást nem is igényel, annak a 25 millióhoz közelebb kell nézelődnie. 

A Városliget szomszédságában
Válogatásunk első eleme egy 42 nm-es szépen felújított első emeleti lakás közel a Városligethez. A fiatalos kis lakás előnye a képek alapján, hogy szép világosak a szobák és szerencsére a felújítással se kell bajlódni! Egyedüli negatívum, hogy a lakás eredetileg egyetlen nagy szoba volt, amit kettéválasztottak és most két hosszúkás félszoba van, így aki tágas nappalira vágyik, annak nem biztos, hogy ez a lakás a legmegfelelőbb választás. (Aki viszont a költségek csökkentése végett egy szobatársat is bevállalna, annak elég jó opció lehet ez a lakás, hiszen a két szoba nem egymásból nyílik). Arról se feledkezzünk meg, hogy az ingatlan ára "csak" 20,6 millió forint!
gizella.jpgErkélyes lakás, zöld környezetben
A Nezsider Parkban egy szintén első emeleti lakásra bukkantunk, viszont az előzőhöz képest itt még erkélye is van a lakásnak. Arról nem is beszélve, hogy a nappali és a szoba is tágasabb, igaz nagyobb is az ingatlan (54 nm). A falak sötét árnyalatúra vannak festve (zöld, bordó, arany), azonban akik nem rajonganak ezekért a színekért ne aggódjanak, egy lakásban még mindig talán a falakat a legegyszerűbb átfesteni (bár sanszos, hogy itt a sötét árnyalatok miatt, le kell szedni ezt a réteget, hogy ne üssön át egy világosabb szín alatt). A lakás ára egyébként 21,9 millió forint!
nezsider.jpgMesésen felújított másfél szobás lakás
Gyönyörűen felújított másfél szobás lakás eladó az Ilka utca Thököly felőli végén. A képek alapján elsőre meg se mondanánk, hogy ez a világos 50 nm-es ingatlan a szuterén szinten található, egyedül a hálószoba ablak lehet árulkodó. A szuterén lakások általában nem az otthonkeresők kedvencei, mert sötétek, kicsi ablakaik vannak, ráadásul mindenki ott sétálgat el előttük. Ennél a lakásnál viszont nagy ablakokat találunk, ráadásul ezek a kis létszámú társasház, rendezett zárt kertjére néznek. Aki a képek alapján beleszeretett ebbe a hangulatos kis lakásba, de fél a szuteréntől, annak mindenképp érdemes mérlegelni a dolgokat, mert ilyen szépen felújított lakást 22,5 millió forintért nehezen fog találni Zuglóban.
szuteren.jpgÚj építésű Herminamezőn
A 2007-ben épült Hermina Residence Társasház negyedik emeletén 42 nm-es lakást árulnak. A 2 szobás ingatlan állapota újszerű, így a felújítással tuti nem kell bajlódnia az új tulajdonosnak. Mindkét szoba csendes belső udvarra néz, sőt a társasháznak van egy közös használatú tetőkertje is! Az ingatlan újszerűsége nem csak kinézetén, hanem árán is meglátszik, ami 24,9 millió forint!
hermina_1.jpgNapfényes panellakás előrelátóknak
Mikor valaki megveszi első lakását leggyakrabban az ár a szűk keresztmetszet, vagyis az, ami leginkább meghatározza a paramétereket. A következő lakás azoknak lehet ideális választás, akiknek a családalapítás nem is olyan távoli cél. A lakás ugyanis praktikus elrendezésű, 1+2 szobás, ráadásul szépen felújított! Az Örs Vezér tértől nem messze található ingatlan ára 24,9 millió forint!
ors.jpg

 

Címkék: budapest eladó eladó ingatlan Zugló 1 ingatlan válogatás