Mennyi az élet? - Szolnok
2017.09.26. 06:00 I TothGeza78

Mennyi az élet? - Szolnok

Talán csak Szolnokon és a környékén lakók tudják azt, hogy az észak-alföldi településünk milyen fontos város. Kis túlzással a főváros délkeleti kapuja, az ország tizedik legnagyobb városa. Népességszámát tekintve nagyobb mint Tatabánya, Érd, Kaposvár , Sopron, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg vagy Eger. Nézzük milyen lakásárak vannak ott.Talán csak Szolnokon és a környékén lakók tudják azt, hogy az észak-alföldi településünk milyen fontos város. Kis túlzással a főváros délkeleti kapuja, az ország tizedik legnagyobb városa. Népességszámát tekintve nagyobb mint Tatabánya, Érd, Kaposvár , Sopron, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg vagy Eger. Nézzük milyen lakásárak vannak ott.

A hagyományosan erős mezőgazdasági és gépgyártó régiós fellegvár az utóbbi évtizedekben rengeteget fejlődött, és sokat profitált a főváros közelségéből is, még ha nem is volt annyira szerencsés, mint rivális Kecskemét a Daimler gyárral. Ez utóbbi persze sajnos kissé meglátszik a fizetéseken is, amelyek valamelyest elmaradnak a Kecskemét környékén jellemző szinttől, de viszont sokkal jobbak, mint még keletebbre.

Miért? Mert egy szolnoki munkaadónak bizony a budapesti vagy a délkelet pesti fizetésekkel kell versenyeznie, hiszen vonattal a dél-pesti részek kevesebb mint egy órányira vannak, tehát nem kevesen vállalják akár a napi ingázást is a fővárosba a megyeszékhelyről. 

Ennek megfelelően már Szolnok tágabb környéke sem olcsó, ami a lakhatást illeti. Zagyvarékason, autóval Szolnok központjától negyed órányira, egy elfogadható állapotú (értsd: érdemes felújítani, de nem kell átépíteni), 101 négyzetméteres ház mindössze 5,5 millió forintos irányáron kelleti magát.

szolnok_melletti_csal_haz.png

A városhoz közelebb persze már az árak is jelentősen nőnek, igaz van is honnan... Ez a hatmillióért kínált ház alig drágább, mint a zagyvarékasi, de sokkal-sokkal rosszabb álapotú, csak a belső feújítás milliókra rúg, míg az előbbinél „szódával még elmegy” a fürdő, a konyha. Itt bizony nem. És a ház kisebb, toldozottabb is. Miért drágább mégis a másiknál? Mert Szolnok határán belül van, még akkor is ha a város szélén, ami sajnos közbiztonság és vagyonbiztonság szempontjából sem ideális.

A Tisza partjához közel, például a Lengyel Légió utcában már egészen más a helyzet. Egy mindössze 36 négyzetméteres, egy szobás lakás is 9 millió forintért keresi a tulajdonosát, ami a belváros közelsége mellett a jó környéknek és annak is köszönhető, hogy felújított az ingatlan. Csak ezek a rusnya márványos csempék ne lennének, melyek a kilencvenes évek elejének KGST piaci hangulatát idézik...

szolnok_lengyel_legio_lakas.png 

Vessünk még egy gyors pillantást a szolnoki albérletárakra is. Itt 80 ezer forintért már egy szépen felújított, hatalmas, 90 négyzetméteres lakást is bérbe vehetünk.

szolnoki_alberlet.png

Persze a kisebb ingatlanok bérlése fajlagosan drágább, de még különlegeset is találunk havi mindössze 60 ezer forintért, mint például ezt a polgári milliót árasztó másfél szobás otthont, retró konyhabútorral, de szép helyen, szép terekkel.

szolnoki_alberlet1.png

Összefoglalva: még mindig köszönőviszonyban sincsenek a budapesti árakkal a szolnokiak, így aki oda vagy a környékre valósi és vállalja az ingázást, az keressen jól Budapesten és lakjon (viszonylag) olcsón Szolnokon, akár a belsőbb részeken.

 

Címkék: lakás vidék családi ház eladó ház eladó ingatlanok kiadó lakások Szolnok eladó lakások otthontérkép kiadó ingatlanok eladó/kiadó vidéki családi házak vidéki lakások vidéki albérlet szolnoki ingatlanok szolnoki lakások szolnoki családi házak