Parkolási díj: Elfogytak a zuglói garázsok
2017.09.23. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Parkolási díj: Elfogytak a zuglói garázsok

Nincsenek könnyű helyzetben azok, akik a szeptember 1-jével bevezetett új parkolási övezetek miatt garázst vásárolnának Zuglóban. Ott ugyanis gyakorlatilag nincs eladó ilyen típusú ingatlan, a szomszédos XIII., VI. és VII. kerületben érdemes keresgélni.

Szeptember elsejétől fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is dobálgathatja az aprót, akinek arrafelé van dolga, netán albérlő, bejelentett lakcím nélkül.

Megnéztük, hogy milyen a garázshelyzet a kerületben. Annál is inkább érdekes ez a kérdés, hiszen szakemberek szerint ez az ingatlantípus különösen nagy hozam- és értéknövekedési lehetőséget rejt magában. Azaz aki ma Budapesten garázsba fekteti a pénzét, az – fekvéstől függően persze, de – a következő években nagy eséllyel magasabb hozamot realizálhat, mint egy szimpla lakás- vagy háztulajdonos.

Csakhogy például Zuglóban jelenleg nincs eladó garázs – az Otthontérkép adatbázisa szerint legalábbis.

Az ingatlanportálon elérhető legfrissebb (2015-ös) statisztikák szerint egyébként a XIV. kerületben az eladott garázsok átlagára 1,94 millió forint volt.

A környező – a XIII., a VI. és a VII. – kerületekben találtunk megvásárolható példányokat, csakhogy arrafelé lényegesen magasabbak az árak:

  • Angyalföldön 2015-ben 2,41 millió,

  • Erzsébetvárosban 3,57 millió,

  • Terézvárosban pedig 3,62 millió forintba került egy garázs.

Mutatunk néhány jó helyen lévő, biztonságos, eladásra kínált beállót.

A XIII. kerületi Béke térnél, a Petneházy utcában magán vagy céges használatra is alkalmas, 20 négyzetméteres garázs eladó 2,5 millió forintért.

petnehazy_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

A környék elég forgalmas, hiszen közel található a helyi önkormányzat épülete, a Nyírő Gyula Kórház, a gázművek és másfontos közintézmények, de lakóparkok, irodaházak is. A garázs havi közös költsége 2500 forint. Cserébe 24 órás kamerarendszert, automata ki- és bejáratot, proximity beléptető rendszert nyerünk. A teremgarázs működése teljesen automatizált, mozgásérzékelős, a liftnek köszönhetően pedig az autó nem lopható.

Ez az Ambrus utcai (XIII. kerület) 14 négyzetméteres, azaz egy közepes méretű autóval kényelmesen használható garázs 2,3 millióba kerül. Egy teremgarázs -1. szintjén található, amelynek kapuja mobiltelefonnal nyitható.

13_ambrus_utca1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Szintén a XIII. kerületben a Szent László úton ugyanennyiért kínálnak egy 11 négyzetméteres, havi 1100 forint közös költségű garázst ugyancsak a -1. szinten.

szt_laszlo.jpgKattints a képre még több fotóért!

A Belváros, mint minden más ingatlantípusnál, itt is jócskán „feláras”. Pláne, ha valaki a Paulay Ede utcában, a Central Passage-ban szeretne szert tenni egy kocsibeállóra… 14 négyzetmétert itt 5 millió forintos irányáron vesztegetnek.

Címkék: eladó garázs négyzetméter otthontérkép