5 tipp arra, hogyan nyerjen több tárolóhelyet a garzonjában!
Home Dekor
2017.09.22. 06:00 I heveis

5 tipp arra, hogyan nyerjen több tárolóhelyet a garzonjában!

Lassan bele kell törődnünk, hogy vége a nyárnak. Előkerülnek az őszi ruhák is, gyakran ilyenkor pakoljuk ki a gardróbot, mert rájövünk, hogy nem tudjuk hova tenni a nyári ruhákat. A helyhiány egy állandó probléma, ami nem a lakás méretétől függ, de egy garzontulajdonost méginkább súlyt...

Persze, tök jó, mert ez mindig arra serkent, hogy csak a valóban szükséges dolgokat tartsuk meg. De mi van akkor, ha mér tényleg nem tudunk kidobálni semmit? Ilyenkor jön, a tárolóhelyek átgondolása, hová tudnánk még több cuccot besuvasztani anélkül, hogy egy óriási szekrénynek éreznénk a hálószobát.

1. Válasszunk többfunkciós bútorokat!

cikk5.jpegFotó: http://www.apartmenttherapy.com/

Ha például asztal helyett inkább éjjeli fiókos szekrényt vagy polcok helyett komódot választunk, akkor mindjárt több tárolókapacitásunk lesz. A kis hálószobába kevesebb szekrény is fog beférni, így jobb, ha egy helyre pakolunk, mintha szétszórjuk a dolgokat.

2.Használjuk ki az ágy alatti teret!

cikk01.pngFotó: http://www.apartmenttherapy.com/

A feng shui szakértőknek biztosan elakad a lélekzete az ötlet hallatán, pedig ez csak egyszerűen az egyik legokosabb és legkönnyebb megoldása a tárolásnak. Vannak olyan ágyak, amiknél gondoltak erre a problémára és már alapból beépített fiókokkal látták el az ágyat. Ha ez nem így van, akkor jöhet a DIY megoldás. Nem kell mást tennünk, mint görgős fiókot vásárolnunk az IKEÁban, de ha nem jó a méret, akkor méretre szabott kartondobozokat is használhatunk. Ha végeztünk, akkor egy csinos ágytakaró az oldalról látszó részeket is könnyedén elfedi.

3.  Rakodjon össze profin a komódban!

cikk2.jpgFotó: http://www.apartmenttherapy.com/

Az különféle összecsukható és méretreszabható fiókrendezők használata mindig stresszes feladat. Rengeteg időbe kerül amíg kitaláljuk, hogy melyik oldalra illesszük, hányfelé szabdaljuk ugyanazt a  25x30 cm-es fiókot, annak érdekében, hogy mindent könnyedén megtaláljunk. Hasznos lehet, a vakuum csomagolás, amit a bőröndökben használnak, így azokat a ruhák, amiket éppen nem hordunk harmad annyi helyet foglalnak majd.

4. Találjuk meg azokat a darabokat, amiket tényleg nem hordunk!

cikk3.jpgFotó: http://www.apartmenttherapy.com/

A szekrény bepolcozása szintén jó megoldás, hiszen így sokkal rendezettebbé válik. Ha csak béreljük a lakást, akkor persze célszerű belemenni nagy átlalakításokba, bár ha egy rendezett szekrényt hagyunk magunk után, annak mindenki örül.

5. Építsünk fel gardróbfalat!

cikk4.jpegFotó: http://www.apartmenttherapy.com/

Bizonyára nem a legolcsóbb megoldás, ellenben a lehető legpraktikusabb. Ha kicsi a háló, nem nagyon marad más opció, minthogy az egyik falat végigpolcozzuk. Így a szoba hosszából ugyan elveszünk, de maximum 30-40 cm-t, ami még nem annyira érezhető. Cserébe kapjuk azt a kényelmes érzést, hogy nem zsúfoltunk be egy csomó bútort, mégis minden elfér.

Címkék: gardrób lakberendezes garzon négyzetméter home dekor