Zugló is a Rákos-patak rehabilitációjára hajt!
Négyzetméter
2017.09.19. 19:35 I galerika

Zugló is a Rákos-patak rehabilitációjára hajt!

Sorozatunk előző részében megírtuk, hogy a XIII. kerületi önkormányzat sikerrel pályázott a 2016-os TÉR_KÖZ pályázaton, ahol a Rákos-patak menti területek rekreációs fejlesztését tűzte ki célul.

fejlesztesek-14ker2.jpg

Kép forrása: Zugló.hu

A projekt jó választásnak bizonyult, hiszen kapcsolódik a Rákos-patak megújításához, mint kiemelt fővárosi városfejlesztési célhoz, így a teljes tartalomra megkapták a támogatást. A jó példát pedig Zugló is követi, hiszen a XIV. kerületi önkormányzat is két, a Rákos-patakhoz kapcsolódó projektekre nyert támogatást. Lássuk, melyek ezek!

Az egyik a Mogyoródi úti sportpálya bővítése, melyet már korábban is fejlesztettek, viszont a terület jelen projekt megvalósításával tudja majd maximális kihasználtságát elérni. A Fővárosi Közgyűlés pozitívan értékelte, hogy a projekt a korábbi TÉR_KÖZ pályázathoz és az állami beruházáshoz is kapcsolódik, így a sportfunkciók telepítését 100 százalékban, az egyéb létesítményeket azonban nem támogatta.

A fejlesztés még így is 100 millió forintot kapott az igényelt 185 millióból, így a sportpálya rekortán burkolatos (kerekesszékesek számára is alkalmas) futópályával, 3 db télen paneles jégpályákká alakítható, műfüves, palánkos futballpályával, szenior fitnesz öntött gumi burkolatos pályával és mászófallal is kiegészül majd.

fejlesztesek-14ker3.jpg

A projekt közvetlen közelében, a Vezér utcát érinti a másik támogatást kapott fejlesztés, melynek során a kerület az autók által kevésbé használt oldalon egy promenádot, egy lineáris parkot szeretne kialakítani közösségi funkciókkal a Fogarasi út – Szugló utca közötti szakaszon.

A tervben új kerékpáros nyomvonal, rendezett parkolók, szelektív hulladékgyűjtő pontok, zöldfelületek rehabilitációja, akadálymentes játszóterek, aktív sportolásra alkalmas területek, új utcabútorok és kutyafuttató is szerepel. A Fővárosi Közgyűlés mindezeket azonban csak egy kiemelt szakaszon, míg a fásítást a teljes szakaszon támogatta, így a kerület erre a projektre az igényelt 417 millió forint helyett, csak 100 millió forintot kapott. Most nézzük, milyen ingatlanokat találunk a környéken!

Érdekes, hogy bár az Otthontérkép statisztikái szerint az átlag kínálati ár 2015-ről 2016-ra nagymértékben emelkedett Zuglóban, addig egyedül Alsórákoson csökkentek az árak a kerületben. Így is lehet természetesen még bőven az átlagár felett, vagy az alatt lakóingatlanokat találni ebben a városrészben.

Ezt a Paskál közben található lakást például lényegesen drágábban kínálják, mint a környék átlagára, de az árban benne foglaltatik két parkolóhely is a teremgarázsban, a nyílászárók mind hőszigetelt, fa nyílászárók, a szobák pedig parkettával burkoltak.

fejlesztesek-14ker4.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Még drágább a négyzetméterára ennek az Egressy úti lakásnak, cserébe azonban egy nemrég átadott lakóparki lakást kapunk Thermál Cordia lakóparkban, termálvízzel a fürdőszobában.

fejlesztesek-14ker5.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Ennek a kétgenerációs családi háznak mindössze 8%-kal magasabb az ára a környék átlagárához képest, ezért azonban vadiúj tetőszerkezetet, villany- és gázhálózatot kapunk cserébe.

fejlesztesek-14ker6.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Ezt a Fogarasi úti családi házat azonban már kicsivel átlagár alatt kínálják, és még medence is jár hozzá.

fejlesztesek-14ker7.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Lényegesen olcsóbb a négyzetméterára ennek a Miskolci utcai kétszintes lakásnak. Ez minden bizonnyal annak tudható be, hogy a lakás a földszinten és a szuterén szinten helyezkedik el, ettől függetlenül gyönyörű, és egy hatalmas terasz is tartozik hozzá.

fejlesztesek-14ker8.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

2009-ben épült, ez a bauhaus házakra emlékeztető csodás családi ház a Kalocsai utcában. 119 millió forintos ára elsőre ijesztő lehet, de ha azt nézzük, hogy mindezért 600 nm-t kapunk cserébe, a négyzetméterár már sokkal barátságosabb. Ráadásul medence, napkollektor és 50%-ban Tiffany üvegezésű, egyedi készítésű nyílászárók is járnak az ingatlanhoz.

fejlesztesek-14ker9.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

 

 

Átlagárak! Mielőtt vásárolsz (X)

Címkék: fejlesztések lakásvásárlás lakáskiadás eladó ház sportpálya városrehabilitáció eladó ingatlan négyzetméter eladó lakás zöldfolyosó Alsórákos XIV. kerület Rákos-patak Mogyoródi úti sportpálya Vezér utca Szugló utca Fogarasi út