Különlegességek nyomában: pazar parasztházak egy csokorban
2017.09.17. 06:00 I krakla

Különlegességek nyomában: pazar parasztházak egy csokorban

Új sorozatunkban a Különlegességek nyomában olyan ingatlanokat fogunk nektek összegyűjteni, melyek egy adott témához, vagy építészeti stílushoz kapcsolódnak. A sorozat első posztjában szépen felújított parasztházakat mutatunk.

A parasztházak a kis falvak elengedhetetlen elemei. Ezek a házak többségében az utcafrontra merőlegesen épültek és régi, egyszerű verziójukra a hármas, soros elrendezésű tagolás volt a jellemző. Persze az időmúlásával a parasztházak "arculata" is sokat változott, mondhatni idomult a modern kor igényeihez. 

Az ingatlan piacon jelenleg az új építésű ingatlanok aranykorát éljük, tombol a lakóparkláz, de azoknak, akik inkább valami régi különlegességre vágynak érdemes akár parasztházak között is nézelődniük új otthon után. A következőekben szépen felújított parasztházakat fogunk mutatni.

Autentikus parasztház Biatorbágyon
Válogatásunk első elemét azoknak a családosoknak ajánljuk, akik szívesen költöznének parasztházba és az agglomerációval is szemezgetnek. Biatorbágyon található ez a 2+4 szobás, igényesen felújított parasztház. A házhoz tartozik egy nyári konyha, egy szép boltíves pince és egy kerti sütögető is, valamint két generáció együttélésére is alkalmas lehet az ingatlan, ugyanis van egy kisebb, 2 szobás épület is a kertben. A 138 nm-es ház ára 42 millió forint.
5_24.jpgSzázéves parasztház Gyúrón
Gyúró egy kicsit több mint 1000 fős, Budapesttől kb 37 kilométerre fekvő község. A település honlapja szerint 516 lakóházat találunk itt, melyek közül az egyik ez az eklektikus hangulatú 150 nm-es parasztház. A ház egyik különlegessége a tetőtér és az alsó szint egybenyitásával keletkezett tágas nappali, illetve a felső szint két részét összekötő folyosó, ami az étkező felett található. A modern megoldások és a régi elemek szépen harmonikusan egészítik ki egymást, igazi álomotthon lehet annak, akinek van 90 millió forintja. 
4_38.jpgNádtetős parasztház a Balaton-felvidékről
Megint jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki erre a paloznaki házra vágyik, ugyanis a 7 szobás ingatlan ára 155 millió forint. 
0_30.jpgA 2014-ben felújított házhoz tartozik egy borospince is, ami tökéletesen alkalmas baráti összejövetelek, borkóstolók tartására, szerencsés egybeesés, hogy a Balaton-felvidéken nem kell nagyítóval keresgélni a jó borokat.
10_7.jpgHangulatos parasztház Vonyarcvashegyen
A Balaton parti Vonyarcvashegyen egy felújított, 67 nm-es, 1 szobás kis parasztházat találtunk. A nádtetős, kékre festett ablakos házikó ideális választás lehet azoknak, akik nyaralót szeretnének a Balaton mellett. Az ingatlan ára akár még barátinak is mondható, ugyanis 24 millió forintba kerül.
7_16.jpg
Egy igazi különlegesség Vérteskozmán
Ezt a vérteskozmai parasztházat több mint 100 éve építették, mégpedig  az Eszterházy grófok helyi vadászmesterének. A 4 szobás házat 2010-ben igen alaposan felújították, melynek köszönhetően a 21. század minden elvárásának megfelelő otthonná alakult át. A ház ára 85 millió forint.
kepkivagas.PNG
Róluk sem szabad megfeledkeznünk: ajánló azoknak, akik szívesen költöznének parasztházba:
- 154 éves, 110 nm-es tornácos parasztház Mányról (32,4 millió Ft)
Otthonos, 2+2 szobás, felújított parasztház Patcán (9,9 millió Ft)
- Hangulatos 85 nm-es, parasztház a Balaton déli partján, Ordacsehiben (21,7 millió Ft)

Ha pedig mindez nem lett volna elég itt találok még 753 eladó parasztházat, ami közül kedvetekre válogathattok :)

Címkék: balaton válogatás luxus nyaraló parasztház Balaton-felvidék 1 érdekes lakás 1 ingatlan válogatás vidéki ingatlanok