Pofás panelek 30 millió fölött
2017.08.28. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Pofás panelek 30 millió fölött

Panelben lakni életérzés – ugyanúgy, mint körgangos házban, tanyán vagy éppen tetőtéri ingatlanban. Bár a téglalakásokhoz hasonlóan a drágulás egyértelmű e típus esetében is, az árelőny továbbra is vitathatatlan. Összeszedtünk néhány pompás példányt a 30 millió forint fölötti eladó panelekből.

Bár vitathatatlan, hogy a panellakások négyzetméterára is elindult – mégpedig a közkedvelt lakótelepeken öles léptekkel – felfelé, ennek az építési típusnak még mindig jelentős előnye van az ingatlanpiacon, ha pusztán a vételárakat hasonlítjuk össze.

Nem véletlen, hogy a fővárosba vagy a vidéki nagyvárosokba költöző fiatalok mellett egyre több család is kizárólag vagy elsősorban „panelben” gondolkodik.

Még akkor is, ha a technológia élettartama a végéhez közeledik, és mindenképpen jelentős felújításokkal kell számolnia annak, aki nem akarja egy az egyben a téli fűtésszámlára költeni a fizetését.

Még akkor is, ha a panelnek nagyon is megvannak a hátulütői az éjszaka mind a 10 emelet lakosságát felverni képes lezubogó szeméttől a szempillantás alatt keletkező csótánykolóniákig.

Megnéztük, milyen lakásokat kínálnak most az eladók a 30 millió forint fölötti ársávban. Mutatunk néhány pofásan felújított ingatlant Újlipótvárostól a XI. kerületig.

karpat.jpgKattints a képre még több fotóért!

Angyalföldön, a Kárpát utcában 68 négyzetmétert 32,9 millió forintért kínálnak. A lakás igazán szép állapotban van, ráadásul panorámás, közvetlen Duna-parti, az ablakok pedig hő- és hangszigeteltek.

menyecske.jpgKattints a képre még több fotóért!

A XI. kerületben fillérre megegyező áron eladó ez a 75 négyzetméteres, gyönyörűen felújított panel bérelhető garázzsal.

pici.jpgKattints a képre még több fotóért!

Ennek az előzőeknél lényegesen kisebb, ám szintén „fullosan” rendbe tett lakáskának az irányára 33,9 millió forint. Ez még a tavaly a kerületben mért átlagos kínálati árnál (521 ezer forint/négyzetméter) is magasabb, de az ingatlanpiac elmúlt hónapjait látva valójában már semmin nem lepődünk meg.

ormezo.jpgKattints a képre még több fotóért!

Őrmezőn panelprogramos ház 2. emeletén található ez az egy éve teljes körűen, minőségi anyagokból felújított, 68 négyzetméteres, nappali plusz 2 hálószobás, nyitott loggiás lakás a többi között kitűnő állapotú, méretre gyártott konyhabútorral és beépített gardróbbal.

Címkék: panel eladó panoráma panelprogram panellakás felújított eladó ingatlan négyzetméter Budapest otthontérkép