Ez már tényleg mindennek a teteje! – Luxus a magasban Budapesten
2017.08.28. 12:37 I Törpilla von Gödöllő

Ez már tényleg mindennek a teteje! – Luxus a magasban Budapesten

Az igazán elkötelezett tetőkert-mániások évekig is elkeresgélnek, mire találnak egy, a tökéletességet súroló ingatlant. Nekünk most oltári mázlink volt. Vigyázat, ami következik, az masszív hökkenet! Újlipótvárosi, III. és IX. kerületi luxus a magasból.

Valójában nagyon nehéz igazán szép és jó kialakítású, tetőkerttel is rendelkező lakást találni Budapesten. Ez valahogy nem az a város, ahol Dunát lehet rekeszteni az ilyen ingatlanokból. Az igazán elkötelezett tetőkert-mániások évekig is elkeresgélnek, mire találnak egy – jellemzően szinte megfizethetetlen, ámde – a tökéletest súroló példányt.

pinterest_18.jpg

Pedig ötletből nincs hiány... Forrás: Pinterest

Nekem most mázlim volt. Bár már fél órája rábukkantam az alábbi gyöngyszemekre, még mindig leesett állal ülök, és pörgetem magam előtt újra és újra a képeket. Sok minden odaadnék, ha ezek közül bármelyik az enyém lehetne – a fél karomat például, vagy néhány évet az életemből.

A tetőkert ugyanis a szabadság, a maxrelax, az exkluzivitás és a természet – egyben.

pinterest2_6.jpg

Szabadság. Szeretem. Forrás: Pinterest

Nem tudom, hogy ennek az újlipótvárosi háznak a közössége mit álmodott eredetileg ide, de ami megvalósult, az maga a masszív hökkenet. Nézzék!

ujlipot1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Ez tulajdonképpen egy komplett felső szint a hozzá tartozó luxuslakással. A nappaliban (!!!!) ízlésesen kialakított lift található, ami a felső szintre visz fel, egyenesen a 320 négyzetméteres tetőkertbe.

Itt nyári grill konyhát, étkezőt, fürdőt, valamint egy szeparált mellékhelyiséget találunk. A lakótér egyébként 136 négyzetméter (3 külön nyíló háló, 2 fürdőszoba és egy tágas nappali a konyhával közös légtérben). 

ujlipot2.jpgKattints a képre még több fotóért!

A kikiáltási ár 165 millió forint.

Ez a 3 szobás 103 négyzetméteres luxuslakás 83 millió forintos irányáron nem csak tetőkerttel, s annak 90 négyzetméteres szabadban álló felületével kápráztat, hanem az amerikai konyhás étkezőhöz kapcsolódó 5 négyzetméteres reggeliző és egy 12 négyzetméteres, mindkét hálószobából megközelíthető terasszal is.

verhovina1.jpgKattints a képre még több fotóért!

verhovina6.jpgKattints a képre még több fotóért!

A további extrák oldalakon keresztül volnának sorolhatók, de inkább mutatom a belső dizájnt!

verhovina4.jpgKattints a képre még több fotóért!

verhovina3.jpgKattints a képre még több fotóért!

Szép tetőkertet ugyanakkor korántsem csak a legfrekventáltabb környékeken találhatunk.

A IX. kerület rehabilitációs területén, a Balázs Béla utcában is leltünk például egy igazán bájos – igaz apró, mindössze 47 négyzetméteres – lakást, amihez kapcsolódik ilyen alkalmatosság.

A tetőtér az elmúlt néhány évben vált ismét divatossá, nem meglepő, hogy ezek az ingatlanok jellemzően a nagyvárosok „trendibb” belső kerületeiben találhatók. Ebből adódóan a tetőteres lakások négyzetméterára 8-10%-kal magasabb a többihez képest az új építésű és újszerű ingatlanok esetében – fogalmaz az Otthontérkép.hu friss összefoglalója, amelyben a fővárosra összpontosítottak, de figyelembe vettek néhány vidéki várost is.

A bérházak fölé tervezett beépítéseknek köszönhetően a tetőtér sokkal exkluzívabb formában épül be, mint valaha. Egy ráépítés alkalmával jellemzően nagyobb alapterületű otthonokat álmodnak meg a felsőbb emeletekre, lehetővé téve a luxus csúcsának számító penthouse lakások kialakítását. Teljes ház felújítása esetén a fejlesztők előszeretettel nyúlnak a loft és duplex tervekhez is, amik nemcsak praktikusak, de lakberendezési szempontból is igen izgalmas lehetőségeket rejtenek.

Címkék: exkluzív lakás luxus eladó panoráma négyzetméter Budapest luxuslakás otthontérkép penthouse lakások loft lakás