Ingatlanmustra: takaros házak a Balaton-felvidékről
2017.08.24. 06:00 I krakla

Ingatlanmustra: takaros házak a Balaton-felvidékről

Magyarországon sok szép hely van, ahova érdemes elmenni kirándulni egyet, vagy nyaralni. Azt hiszem nem túlzás az állítani, hogy ezek közül az egyik legszebb a Balaton-felvidék! Most ebből a régióból mutatunk csodás házakat!

Vászolyi 1700-as években épült présház
Még mielőtt bármit is írnék erről a házról, csendben megkérdezném, hogy egyáltalán kell-e ennél a képnél több infó az ingatlanról, vagy erre mondják, hogy szerelem első látásra? 

preshaz.jpg

Persze azokat is megértem, akiknek ennyi nem volt elég, szóval jöjjenek a tények: Vászolyon, az Öreg-hegyen található ez a 76 nm-es, 1700-as évek végén épült örökpanorámás présház, amit 26,9 millió forintért árulnak jelenlegi tulajdonosai. A ház belülről nagyon hangulatos, érdemes a többi képet is megnézni róla! Vászoly egyébként 5 km-re van Balatonudvaritól, így a legközelebbi stand biciklivel is könnyen megközelíthető (jóhír, hogy odafelé az út lefelé vezet, így csak gurulni kell, hazaút viszont kicsit munkásabb).
Utazós tipp: ha finomat ennél a környéken, akkor szerencsére nem kell messzire menned! Látogass el a vászolyi Zománc bisztróba, ami a Balatoni Gasztrotérképen is rajta van!

preshaz2.jpg

Családi ház a hegyoldalban
Vászoly szomszédságában (Pécsely után, ahova még mindjárt vissza fogunk térni), Balatonszőlősön eladó egy 120 nm-es, panorámás ház. Az ingatlan kívülről szépen be van borítva kővel,  ami a belső terekben is néha visszaköszönő motívum. Kicsit ugyan bonyolult a ház megvétele, ugyanis az ingatlan, és az alatta levő birtok két külön helyrajzi számon van, de a ház szerintem, még így is megéri a több papírmunkát. A ház ára egyébként 29,8 millió forint.
Utazós tipp: aki a helyi pincék boraira lenne kíváncsi kezdje a kóstolást a Gellavilla Olaszrizlingjeivel!
szolos.jpg
Egy újabb megunhatatlan balatoni kilátás
Bevallom kicsit vitatkoztam magammal, hogy inkább ezt az 1800-as években épült pécselyi kúriát tegyem bele a válogatásba, de végül győzött a panorámás családi ház Káptalantótiban. Az ingatlan 29,9 millió forintba kerül és 160 nm-es, mást, viszont nem sokat lehet róla tudni, de képek alapján az ingatlan állapota jó, szépen rendbe van tartva.
Utazós tipp: még nem jártam Káptalantótin, de úgy hallottam vasárnaponként egész jó kis piac van a településen! Ha valaki esetleg járt már ott és tud valami tuti helyet, vagy programot, az ne legyen rest és írja meg kommentben!
kaptalantoti.jpg

Nádtetős luxusingatlan Kékkútról
Hangulatos, szépen felújított 170 nm-es házat árulnak Kékkúton, a válogatás korábbi példáitól eltérően borsos áron, pontosabban 114 millió forintért! De azt kell mondanom, hogyha lenne ennyi pénzem, akkor jó vételnek tartanám, bár minden szépsége ellenére a ház hátránya, hogy nincs belőle kilátás a Balatonra!
Utazós tipp: Kékkút határában fakad a Theodora-forrás, amit bárki megkóstolhat a palackozó üzem mellett.

kekkut.jpg

Címkék: présház Balaton-felvidék eladó házak Balaton-felvidék