Búcsú a Balatontól. Vagy mégsem!?
eladó/kiadó
2017.08.22. 06:00 I TothGeza78

Búcsú a Balatontól. Vagy mégsem!?

Augusztus 20-a után lassan ürülni kezdenek a balatoni üdülőhelyek és a többség érzékeny búcsút vesz a nyártól. A szerencsésebbek - persze ezerből egy embert jelent - meg tudja engedni magának, hogy távolról dolgozzon, vagy megérdemelt nyugdíjas éveit töltse a Balaton valamelyik partján.

Aki mostanában jutott arra az elhatározásra, hogy saját nyaralót szeretne venni a tóparton, vagy ahhoz nagyon közel, annak nincsen túl jó hírünk. Az általános ingatlan áremelkedés bizony elérte a balatoni régiót is. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy azért a fővárosi vagy győri, soproni árugrás mértékét nem érte el a balatoni üdülők drágulása.
Ugyanakkor az is igaz, hogy a magyar tenger partja rendkívül változatos és nem csupán a földrajzi tájakat, hanem az ártendenciákat tekintve is. Árban az abszolút csúcstartó Balatonfüred és néhány kilométeres környéke, ahová a fővárosi elit jár. Füred mellett a különleges szépségű Tihany mutat fel még magasabb árakat, de Csopak, Alsóörs és persze Balatonalmádi sem tartozik az olcsó települések közé. Az északi parton Keszthely és különösen Hévíz emelkedik ki az átlagból.

Találtunk Keszthelyen egy szép állapotú, három szintes sorházat, amely 120 nm-es és hat szobás. A házhoz 300 nm-es, szépen gondozott kert is tartozik. 26,5 millióért keresi a gazdáját.

keszthelyi_csaladi_haz.png

Amíg az északi part csendesebb, polgáribb, addig a déli partra inkább a nagyobb tömegeket vonzó turizmus a jellemző. Persze itt is vannak gyöngyszemek, mint például Balatonföldvár magasabban fekvő része, amely szép kilátással rendelkezik. 30 nm-es, 1 szobás lakás gyönyörű balatoni panorámával 13,5 millióért eladó.

jozsef_attila_balatonfoldvar.png

Nyilvánvalóan a legmagasabb árakkal „a déli part fővárosában”, Siófokon találkozhatunk. Érdekes módon már Siófok esetében is látszik, hogy amíg egy parttól pár perc sétára lévő üdülő vagy apartman ára csillagászati, addig a nagyváros, Balatontól távolabb eső csücskében már kifejezetten „vidékies” árakkal találkozunk. Egyszerűen azért, mert itt szinte alig érvényesül a nyaralási célú vásárlók árfelhajtó hatása. Gondoljuk meg, hogy lenne-e kedvünk Siófok legkülső széléről autóba pattanni, majd a városon átbumlizva, leautózni a strandra.

Itt van ez a kedves családi ház, Siófok külső városrészében, 67 nm-es, 1+1 szobás. Bár a fürdőszoba felújítandó, összességében szép kis nyaraló alakítható ki belőle.

siofoki_csaladi_haz.png

 

Címkék: Siófok Keszthely Balatonföldvár balatoni ingatlanok balatoni nyaralók eladó/kiadó balatonföldvári lakások keszthelyi sorházak keszthelyi ingatlanok balatonföldvári ingatlanok siófoki ingatlanok