Albérletek: Le ne maradj róla!
eladó/kiadó
2017.08.21. 06:00 I TothGeza78

Albérletek: Le ne maradj róla!

Klasszikus „magyar betegség”, hogy mindent az utolsó utáni pillanatra hagyunk. Így vagyunk akkor is, amikor albérletet nézünk, például egy felsőoktatási intézménybe felvett fiatalnak vagy éppen egy új iskola elkezdése miatt szeretnénk vagy muszáj költöznünk.

Nem is meglepő ezek után, hogy az ingatlan piacon a tavaszit követően, a kora őszi a második a legerősebb „főszezon”. Mi következik a fentiekből? Nem csupán az, hogy ilyenkor kissé drágulnak a lakások vagy az albérletek, hanem az is, hogy a szeptember végéhez közeledve egyre nehezebb lesz - akár magasabb áron is - viszonylag kevés kompromisszumokkal bíró otthonra lelni.

Főként Budapesten, ezen belül is a főiskolák és az egyetemek környékén szabadul el egy kisebb fajta hirig.
Az igazán jó helyen, azaz az iskolákhoz közel lévő, kellemes és nem elszállt áron hirdetett otthonokért sorbaállás alakul ki. Hogy ezt elkerüljük a legjobb, ha most azonnal elkezdünk alaposan körbenézni és villám gyorsan lecsapunk egy szimpatikus lehetőségre.

Itt van például ez a zuglói, több főiskolához, a BGF-hez és Metropolitanhoz is közel eső kedves kis kuckó.

A 36 nm-es, 1 szobás lakás a Nagy Lajos király útjához közel esik, részben bútorozott és azonnal költözhető állapotban van. A bérleti díja nem kevés, 103.000 Ft havonta.

wass_albert_teri.png

 

A BGF-hez szintén közel, a Kalapács utcában, 54 nm-es jó állapotú, 2 szobás lakás 105.000 Ft-ért kiadó.

kalapacs_utca.png

Bár ez közel sem mindenhol érzékelhető, de azért tetten érhető tendencia, hogy az elmúlt 1-2 év sok tízezer befektetési célú lakása most a bérbeadó otthonok számát gyarapítja.

Ez persze nem jelenti azt, hogy jelentős árcsökkenés indult volna be az albérleti piacon, ugyanakkor a választék azért ma már valamivel nagyobb, mint a csúcsok csúcsán volt. Itt vannak például a hagyományosan kevéssé népszerű, dél-pesti városrészek, ami egyrészt messze esik a legtöbb felsőoktatási intézménytől, másrészt pedig a lakásárak sem annyira elszálltak, így a bérleti díjak is kedvezőbbek.

Az Üllői út mentén, a IX. kerületi József Attila lakótelepen 36 nm-es, IV. emeleti lakás 110.000 Ft-ért kiadó. A lakás teljesen felújított, berendezett és gépesített. A fürdőszoba különösen szép! A SOTE 10 perc alatt elérhető.

ulloi_uti_lakas.png

Címkék: Budapest budapesti albérletek eladó/kiadó Budapest IX. kerület Zuglói albérletek bútorozott albérletek szép állapotú albérletek