Budapesti lakások mélyen átlagár alatt
2017.08.20. 09:43 I Stickytree

Budapesti lakások mélyen átlagár alatt

Az elmúlt évekhez képest jelentősen megnövekedett árak mellett is lehet még viszonylag jó áron vásárolni ingatlant. Mutatjuk, hogyan jusson el ezekhez az ingatlanokhoz!

Az Otthontérképen lehetőségünk van a részletes keresőben négyzetméterár szerint keresni, így kiszűrhetjük az irreálisan magas árral rendelkező hirdetéseket. A keresés után zölddel megjelenő árak azt jelentik, hogy a hirdetésben megadott ár adott környék átlagára alatt van, a fekete szín jelzi, ha az ár optimális, tehát az átlagár közelében van, piros színnel pedig, ha az összeg az átlag felett helyezkedik el. Alábbi válogatásunkban olyan lakásokat mutatunk, amik legalább 10%-kal a piaci átlag kínálati ár alatt vannak.

I. kerületi lakás hihetetlen áron

Első ránézésre teljesen abszurdnak tűnik, hogy találunk egy 3 szobás, 94 m2-es felújított lakást 30 millió forint alatt Krisztinavárosban. Ha jobban utánanézünk a számoknak, ez azt jelenti, hogy mindössze alig több mint 308 ezer Ft-ot kér négyzetméterenként a hirdető a lakásért, ami 37%-kal kevesebb, mint a környék átlagára. A hirdetés szerint a lakás családi okok miatt sürgősen eladó. Ha valaki felveszi a hirdetővel a kapcsolatot, kérjük írja meg nekünk is tapasztalatait. Egyelőre senki nem jelentette, hogy bármi gond lenne a hirdetés valóságtartalmával, de azt javasoljuk legyenek óvatosak a feltűnően olcsó ingatlanok esetén.

a1.jpg

 

VII. kerületi garzon a Városliget szomszédságában

Felújított, 43 m2-es földszinti lakást kínál a hirdető 15,5 millió forintért Erzsébetvárosban. A galériás ingatlan 13%-kal kerül kevesebbe, mint a környéken található egyéb lakások. A lokáció közlekedés szempontjából ideális választás, így magát a lakást is könnyű kiadni.

a2.jpg

 

Felújított panel Óbudán

A III. kerületben, a Kiscelli utcában találjuk ezt a 3 szobás, 66 m2-es panellakást. A 2. emeleten található ingatlan ára 23,5 millió forint. Ez azt jelenti, hogy négyzetméterenként 356 ezer forintba kerül, ami 22%-kal kevesebb, mint a környék átlagára.

a3.jpg

 

Csodás kétszintes lakás a XI. kerületben

Újbudán találjuk ezt a gyönyörűen felújított 2+5 szobás, belső kétszintes lakást. A hirdetés alapadatai alapján az ingatlan 194 m2-es, a vételár pedig 75 millió Ft, tehát alig kerül többe, mint 368 ezer Ft/m2. Ez nagyon jó ár lenne, hiszen 11%-kal kevesebb, mint az átlagár.

Ha jobban megnézzük a hirdetést, és elolvassuk a részletes leírást is, a hirdető "bruttó négyzetmétereket" tüntetett fel a hirdetésben, ami erősen torzítja négyzetméterárat. A tulajdonlapon valójában a lakás 132.88 m2 + 20 m2 (terasz) területű. Ha így megnézzük az ingatlan m2 árát (75000000/(132,88+20/2)), akkor már bőven 500 ezer forint feletti összeget kapunk. A részletes leírásban természetesen a hirdető korrektül leírta az adatokat, ilyenkor érdemes minden esetben újraszámolnunk a négyzetméter-árakat.

a4.jpg

 

Panorámás lakás a Lakatos lakótelepen

A XVIII. kerületben találjuk ezt a 9. emeleti, panorámás, 2 szobás lakást. A erkélyes lakás felújított állapotban van, és mindösszesen 60 m2 alapterületű. A hirdetési ára 17,5 millió forint, ami kevesebb mint 292 ezer forint négyzetméterenként. Ez 39%-kal kevesebb mint a környékbeli ingatlanok átlagos kínálatai ára.

a5.jpg