Költözzön a Káli-medencébe!
2017.08.13. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Költözzön a Káli-medencébe!

A Káli-medence télen, nyáron, de különösen ősszel és tavasszal csodálatos vidék. Szétnéztünk az épp eladósorban lévő ingatlanpiaci gyöngyszemek között. Azoknak is van keresgélnivalójuk errefelé, akik vendéglátásban gondolkoznak.

pinterest_15.jpg

Igazán csodás vidék. Forrás: Pinterest

A Balaton-felvidék egyik legszebb része a Káli-medence. Kővágóörs, Kékkút, Salföld, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Köveskál, Balatonhenye és Monoszló környéke nem csak télen és nyáron, hanem tavasszal, ősszel is gyönyörű. A nyugalom és a természet szerelmeseinek megunhatatlan célpontja ez a vidék.

Körülnéztünk, hogy aki maga mögött hagyná a nagyváros zaját, hova költözhet most itt.

Ezt a Szentbékkállán található 178 négyzetméteres tájjellegű tornácos, erkélyes házat 78 millió forintért kínálják. Dombba süllyesztett duplagarázs, cserépkályha és kristálytiszta vizű kút is várja új tulajdonosát. A ház nem csak állandó lakhatásra, hanem vendéglátásra is alkalmas. Stílusos borozó, kávéház vagy panzió alakítható ki belőle.

szentbekkalla.jpgKattints a képre még több fotóért!

A szűken vett Káli-medencében most nincs is több eladó ingatlan az Otthontérkép kínálatában, azonban nem sokkal arrébb, a Balaton-felvidék szívében találni még különlegességeket.

Itt van például ez a csaknem 760 négyzetméteres ház Tapolca történelmi központjában, a Malom-tó szomszédságában 108 millió forintért. Az extrák között található konditerem, öntöző és riasztórendszer, két boltozatos pince, nyári konyha, önálló fúrt kút, egyedi tervezésű cserépkályha és kerti tűzrakó hely is.

tapolca.jpgKattints a képre még több fotóért!

Balatonedericsen 3 szobás, 180 négyzetméteres panorámás, egyedi tervezésű családi ház keresi új gazdáját egy 4000 négyzetméteres telken, amit részben szőlőültetvény foglal el. Mivel borospince, tágas közösségi helyiség, bárpult is van az épületben, ez a ház is alkalmas céges, vagy egyéb rendezvények tartására, vendéglátóhelyként való üzemeltetésre.

balatonederics.jpgKattints a képre még több fotóért!

Úgyhogy a Balaton-felvidék és a Káli-medence nem csupán gyönyörű, hanem rengeteg lehetőséget is rejt. Érdemes körülnézni errefelé!

 

Címkék: eladó vidék panoráma családi ház Balaton Balaton-felvidék Káli-medence otthontérkép