Csodás házak saját borospincével
2017.08.08. 06:21 I Törpilla von Gödöllő

Csodás házak saját borospincével

Rohamléptekkel közeleg a szüret és az őszi borkóstolók szezonja. Vajon milyen érzés lehet, amikor a saját nappalinktól mindössze néhány méterre élvezhetjük barátainkkal, munkatársainkkal kedvenc borászaink újdonságait, avagy sok éve bizonyító ínycsiklandó telitalálatait? Olyan eladó házakat kerestünk, amikhez saját borospince is tartozik.

pinterest1_1.jpg

Jelentős vonzerő. Forrás: Pinterest

Korántsem megfizethetetlen extra, inkább elhatározás és szakértelem kérdése ma már egy saját borospince megépítése, megfelelő berendezése, temperálása és karban tartása.

A közelgő őszi borskóstolók szezonját figyelembe véve különösen vonzó tényező, ha egy ház vagy villa ilyen helyiséggel is büszkélkedik. Képzeljük csak el, milyen érzés lehet a város másik végében rendezett összejövetel helyett mindössze a kerten átvágni, vagy leereszkedni egy-két szintet!

Mutatunk néhány tetszetős alternatívát!

provence1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Ebben a Provence-i hangulatú mintegy 340 négyzetméteres villában nem csak a borospincében pihenő palackok, hanem eredeti, XV. Lajos korabeli kandalló, wellness részleg és a Gellérthegyre, a Dunára, a Széchenyi kilátóra néző panoráma is várja – várná – ismerőseinket egy-egy hűvös őszi vagy téli estén. Az irányár 460 millió forint.

A lényeg persze ezúttal összeállításunk szempontjából ez itt:

provence2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Több mint 140 négyzetméteres borospincével, billiárdszobával, halastóval és számos más extrával is csábítja leendő új tulajdonosát ez a nádtetős, parasztház jellegű csaknem 570 négyzetméteres villa Budafokon. Igazán különleges ingatlan 177 millió forintért.

budafok2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Íme a pincéje:

budafok1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Ebben a bajai exkluzív kialakítású családi házban szintén nem a borospince az egyetlen csábító faktor, hiszen az épületet Dévényi Sándor, Kossuth- és Ybl Miklós-díjas pécsi építész álmodta meg több gardróbszobával, saját könyvtárral és jakuzzival, szaunával kiegészített konditeremmel. A telek 5200, a tetőtérbeépítéses ház 155 négyzetméter, mindezt 85 millióért kínálják.

Az erős gasztrovonal a konyhánál keződik:

baja.jpgKattints a képre még több fotóért!

Ha pedig esetleg saját pincét építenénk, a kreativitásnak csak a tervezők fantáziája szab határt…

pinterest2_4.jpg

Forrás: Pinterest

Címkék: exkluzív luxus borospince családi ház otthontérkép