Nagykanizsa csillagai
ELADÓ/KIADÓ
2017.07.30. 06:00 I TothGeza78

Nagykanizsa csillagai

A Nyugat-Dunántúlon egy kis ékszerdobozról írunk ezúttal, vagyis térképezzük fel ingatlanok szempontjából ezt a kisvárost. Nagykanizsáról van szó, amely oly közel áll a szívemhez.

Ez a város a 19. század közepén a legnépesebb és leginkább polgárosodott város volt Zala megyében. Az első és a második világháború ideje alatt jelentős katonaváros is volt, két hatalmas laktanyával rendelkezett.

A megyében, ma is Zalaegerszeg után a második legnagyobb és gazdasági értelemben legerősebb város. A népesség 2016-ban közel 48 000 fő volt. Több gimnáziummal és szakképző iskolával rendelkezik, valamint itt található a Pannon Egyetem Nagykanizsai Campusa is.

Több multinacionális cég hozott létre itt gyárakat, illetve leányvállalatokat, amelyek számos munkahelyet létesítenek a helyieknek, ilyen például a GE, a Honeywell, a Nagykanizsai Sörgyár, a Nagykanizsai Téglagyár, korábban a bútorgyár vagy az olajkitermeléssel foglalkozó cég.

Ha ingatlanok szempontjából nézzük a települést, akkor a legdinamikusabban fejlődő városrész mindig is Kiskanizsa volt. Itt a lakosság nagy része földműveléssel, kertészkedéssel, piacra termeléssel foglalkozik és gazdaságilag is egyfajta zártságot, belterjességet képviselnek. Lakóit gyakran „sáskaként” említik, hogy miért, az rejtély. A lakosság száma itt valamivel több, mint 7000 fő. A környéken barangolva családi házas utcákat találunk, de kevés az eladó ház.

Ám, ha családi házat szeretnénk vásárolni ebben a városban, akkor az egyik legszebb rész a városi kórház környéki utcák. Ide közel esik a hatalmas zöldfelületet biztosító Sétakert, a város egyik legromantikusabb pontja. No persze nem olcsók itt az ingatlanok.

Egy 1970-ben épült, de teljesen a mai kor igényei szerint felújított polgári stílusú családi házat találtunk a kórház közeli utcában, viszont az ára igen húzós: 50 millióért keresi a gazdáját. 110 nm-es, 4 szobás és gyönyörűen gondozott kerttel és kandallóval is rendelkezik.

nagykanizsa_korhaz_kozeli.jpg

Nagykanizsa legszerényebben fejlődő, keleti városrészében, ahol többnyire a munkásréteg telepedett le, a legalacsonyabbak a lakásárak.

Még egy igényesen felújított 54 nm-es, 2 szobás lakás is „csak” 7,5 millióért hirdeti magát. A ház panelprogramon esett át és az ablakokat is kicserélték.

keleti_varosresz_kanizsa.png

A város elegáns, legszebb részén, Katonaréten két generációs családi ház (204 nm, 7 szobás), amely erősen felújítandó állapotban van, 18,9 millióért keresi a gazdáját. Ha valóban két generáció együtt veszi meg az ingatlant, akkor még gazdaságos lehet a fenntartása is, nemcsak a vételár vonzó.

katonaret_felujitando_haz.png

Címkék: lakás vidék családi ház eladó ház zöldövezet kiadó lakás eladó lakás eladó ingatlanok eladó családi ház Nagykanizsa Zala megye otthontérkép eladó/kiadó panel lakások vidéki családi házak Nyugat-Dunantúl nagykanizsai ingatlanok eladó felújított lakás eladó felújítandó lakás eladó felújítandó családi ház vidéki lakások