Fehérvár: bűnözés le, árak föl!
2017.07.17. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Fehérvár: bűnözés le, árak föl!

Tavaly több mint tíz százalékkal csökkent Székesfehérváron a bűnesetek száma. A bűnözési mutatók javulásával párhuzamosan drágulnak az ingatlanok, a városban és környékén ráadásul egyre több a munkalehetőség, ami szintén élénkíti a keresletet a lakások, házak iránt.

Több mint tíz százalékkal csökkent Székesfehérváron a bűnesetek száma 2016-ban az előző évi adatokhoz képest – derül ki az Otthontérképen elérhető, a rendőrség hivatalos adatait vizualizáló bűnözési statisztikákból.

Míg tavaly összesen 1272 darab lakásbetörés, autólopás, -feltörés, személy elleni és más bűneset történt a városban, 2015-ben még 1416 darab. Utóbbi csaknem pontosan megegyezik a 2014-es statisztikával. Lakásbetörésből 81, gépkocsival kapcsolatos bűneset mindössze 36 történt 2016-ban, így a lakosságszámmal összevetve mindkét kategóriában alacsony a bűnözési arány Székesfehérváron, ahol egyébként tavaly 263 ezer forint volt az átlagos kínálati ár négyzetméterenként, az értékesítési pedig 154 ezer forint.

A bűnözési mutatók javulásával párhuzamosan drágulnak az ingatlanok, a városban és környékén ráadásul egyre több a munkalehetőség, ami szintén élénkíti a keresletet a lakások, házak iránt. Nem mellesleg azok közül is sokan választják lakhelyül Székesfehérvárt, akik Budapestre járnak dolgozni, hiszen a főváros alapesetben könnyen, gyorsan elérhető az autópályán.

Bőven van miből válogatnia annak, aki színvonalas lakhelyre vágyik ebben a városban. Nézzünk néhány kitűnő ajánlatot!

Ez az egyedi hangulatú, alpesi fílingű családi ház Székesfehérvár legfrekventáltabb helyén, az Öreghegyen eladó 63 millió forintért.

medve.jpgKattints a képre még több fotóért!

Ez a mediterrán jellegű, panorámás családi ház 247 négyzetméter, a kikiáltási ára pedig 65 millió forint. Saját fitness terem, kandalló, napkollektorok, szélgenerátor és központi porszívó is kényelmesebbé teszi majd a leendő vevők életét.

mediterran.jpg

Kattints a képre még több fotóért!

Ebben a 200 négyzetméter alapterület és 60 millió forint feletti kategóriában úgy tűnik, széles a választék: ez a ’93-ban épült, ám kitűnő állapotú ház mindössze 500 méterre található a történelmi belvárostól.

belvaros_1.jpg

Kattints a képre még több fotóért!

Akkor tehát 8000-es irányítószámot valaki?

Címkék: biztonság bűnözés székesfehérvár vidék eladó ház eladó ingatlan négyzetméter otthontérkép